Actiuni desfasurate de politisti pe linia transporturilor de persoane si marfuri

0

Mai multe societăţi comerciale care efectueză transporturi de persoane şi mărfuri au fost verificate de poliţişti şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu.

 În această săptămână, poliţiştii de investigare a fraudelor, sprijiniţi de lucrătorii din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale, politie rutieră, împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui şi Direcţiei Sanitar-Veterinare Vaslui au continuat acţiunile pe linia prevenirii şi descoperirii activităţilor ilicite din domeniul transporturilor de persoane şi mărfuri. Acţiunile au fost desfăşurate pe raza localităţilor Vaslui, Bârlad, Huşi şi Negreşti.

Au fost verificate  34 de societăţi comerciale şi peste 50 de autovehicule. Prin acţiunile desfăşurate s-a urmărit verificarea modului în care este respectată legislaţia în vigoare cu privire la transportul de mărfuri şi persoane, precum şi verificarea legalităţii documentelor de provenienţă a mărfurilor transportate.

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate 55 fapte de natură contravenţională, din care 29 au fost încălcări ale prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 23 încălcări ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar 3 la alte acte normative.

Pentru aceste nereguli au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.400 lei. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 1.130 lei.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.