Boc a plecat. Urmeaza Basescu?

4

Motiunea de cenzura a fost azi fatala pentru Guvernul Boc 2, din cele 434 voturi exprimate, 254 au fost “pentru” demiterea Guvernului Boc, iar 176 “impotriva” iar 4 voturi au fost anulate.

Procedurile de desemnare a noului Guvern sunt urmatoarele:

  • Articolul 85 din Constituţie stabileşte că preşedintele desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
  • Potrivit articolului 103 din Constituţie, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament, iar candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
  • Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Alegerile prezidentiale reprezinta un razboi foarte greu pentru toate partidele, respectiv toti candidatii, toti vor folosi orice parghie pentru a atrage cat mai multe voturi. Deja PDL incepe sa racoleze primari, deja se fac presiuni politice in teritoriu. Basescu este disperat pentru un nou mandat prezidential pe care parerea mea ca nu il va obtine. Cu orice candidat va fi Basescu in turul doi nu va avea puterea sa il bata pentru ca toti sunt anti-PDL si respectiv anti-Basescu.

Tu ce parere ai? Va mai obtine Basescu un mandat de presedinte?

Sorry, there are no polls available at the moment.


Share.

4 Comments

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.