Filmul "Carol I", va avea premiera sâmbata, la CinemaPro

1

Lungmetrajul “Carol I”, de Sergiu Nicolaescu, va avea premiera de gala la CinemaPro din Capitala, sâmbata, când va fi lansat, de asemenea, DVD-ul cu acest film, informeaza MediaPro Distribution.

Cu o zi înainte de gala de la CinemaPro, filmul “Carol I” va fi difuzat la cinematografele Union si The Light din Bucuresti.

Actiunea filmului se petrece în vara anului 1914. La 75 de ani, regele Carol I, întemeietorul României moderne, traieste retras în castelul Peles. O are alaturi pe regina Elisabeta, sotie devotata si prietena de suflet. Monarhul înfrunta cu sobrietate suferintele fizice ale batrânetii. Însa acestea nu sunt nimic pe lânga framântarile sale morale. Carol I este într-o pozitie dificila: onoarea si radacinile de familie îi dicteaza sa intre în razboi alaturi de Germania si Austro-Ungaria, opinia publica cere ca tara sa ramâna neutra.

Batrânul rege îsi joaca ultima carte în Consiliul de Coroana. El încearca sa  îi convinga pe reprezentantii poporului sa voteze pentru intrarea în razboi de partea Puterilor Centrale.

Rolul lui Carol I este jucat de Sergiu Nicolaescu, Marina Procopie interpreteaza rolul reginei Elisabeta, în timp ce rolul reginei Maria a revenit Andreei Macelaru Sofron.

Acesta este unul dintre putinele filme din cinematografia româneasca în care Carol I apare ca personaj, celelalte doua fiind “Independenta României” (1912, actor Aristide Demetriade, regia Grigore Brezeanu) si “Restul e tacere” (2007, actor Alexandru Hasnas, regia Nae Caranfil). O productie a MediaPro Pictures, “Carol I” a fost filmat în vara anului trecut.

Filmul marcheazaa o premiera în cinematografia româneasca – acelasi actor joaca la vârste diferite acelasi personaj, în doua filme distincte: Sergiu Nicolaescu a jucat rolul regelui Carol I atât în “Pentru patrie” (1977, regia Sergiu Nicolaescu), cât si în “Carol I” (2009).

Sursa: Mediafax

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.