Huseanca Mona Pivniceru propusa Ministru de Justitie!

0
Mona Pivniceru

Mona Pivniceru

Husul poate “avea” zilele astea Ministerul de Justitie. Huseanca Mona Pivniceru a fost propusa de prim-ministrul Victor Ponta pentru functia de Ministru de Justitie. Prin urcarea acestei trepte importante în cariera sa, Mona Pivniceru pare sã meargã, cu pasi din ce în ce mai siguri, pe urmele mentorului sãu, Corneliu Bârsan, un alt magistrat husean de mare prestigiu, în prezent, reprezentant al României la CEDO.

Husul nu este strain cu astfel de functii, fostul prim-ministru al Romaniei Mihai Razvan Ungureanu avand origini si neamuri in Husi. Si actualul senator de Husi, Cristian David a fost pentru o scurta perioada de timp Ministrul Internelor si Reformei Administrative.

Premierul Victor Ponta a anunţat că Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detaşarea în funcţia de ministru al Justiţiei, i-a transmis că va demisiona din funcţia de membru al CSM, procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile.

Sursa: Mediafax

Desi se spune cã ar fi fãcut liceul la Husi, în CV-ul sãu, se spune cã a absolvit liceul “Mihail Sadoveanu” din Iasi (1978). Dupã ce a practicat avocatura nouã ani (1982 – 1991), Mona Pivniceru a ajuns magistrat la Judecãtoria Iasi. Dupã numai doi ani avanseazã în cariera ca magistrat la Tribunalul Iasi, iar în 1999 obtine titlul de Doctor în drept – specializarea Drept international public, obtinut la Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi.

Devine conferentiar universitar la Facultatea de Drept din cadrul aceleiasi Universitãti, unde predã pânã în 2007.

Din 07 septembrie 2011 pânã în prezent, Mona Maria Pivniceru este Membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii. În perioada 2010 – 06 septembrie 2011 a ocupat functia de Magistrat la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Iar între 2008 – 2011 a fost reinvestitã ca membru în Consiliul Stiintific al I.N.M. prin Hotarârea CSM nr.1382 din 11 decembrie 2008.

Sursa: Vremea Noua

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.