Parada militara, folclor si fasole cu ciolan, de Ziua Nationala, la Husi!

0
www.bzv.ro

www.bzv.ro

De Ziua Nationalã a României, husenii sunt invitati sã petreacã! Pentru luni, 1 Decembrie, au fost pregãtite o serie de manifestãri, la care este asteptat sã participe un numãr mare de localnici.

La ora 12, 30 este programatã o ceremonie de cinstire a eroilor, la care vor participa militarii UM 01776, dar si reprezentatii Jandameriei, ai Politiei municipale, precum si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU), alãturi de oficialitãti. Nu vor lipsi reprezentatii Asociatiei Pensionarilor, dar si Veteranii de Rãzboi huseni. Se vor depune coroane, în memoria celor cãzuti pentru tarã. Apoi va avea loc o paradã militarã a reprezentatilor institutiilor MAI si MApN. De asemenea, seara, militarii le vor face o surprizã plãcutã husenilor, organizând o “Retragere cu Torte”, eveniment adus relativ recent în traditia huseanã, dar care s-a bucurat de mult succes, mai ales în rândul copiilor, entuziasmati de tortele aprinse, purtate pe strãzi de soldati. De asemenea, Casa de Culturã “Alexandru Giugaru”, împreunã cu ansamblul reprezentativ al acesteia, “Trandafir de la Moldova”, au pregãtit un concert cu totul special, în cadrul cãruia va fi prezentã cu avea recital deosebit si Claudia Martinicã, solista ansamblului “Doina Carpatilor” Iasi.

Fasole cu ciolan pentru pofticiosi!

“Mi-as dori ca în aceastã zi sã fie vremea frumoasã, pentru ca oamenii sã vinã în numãr cât mai mare. Va avea loc o paradã militarã amplã, cu oameni din toate structurile locale ale Armatei si Ministerului de Interne, va fi si un spectacol si Retragere cu torte”, a spus primarul Ioan Ciupilan. De asemenea, mica surprizã culinarã pentru pofticiosi tine de faptul cã municipalitatea a promis cã va fi oferitã doritorilor, în mod traditional românesc, câte o portie de fasole cu ciolan.

Sursa: Vremea Noua

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.