Presedintele ales Klaus Iohannis a primit hotărârea CCR de validare în functie

0

profil-presedinte-occidental-1024x379Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a primit vineri, în cadrul unei ședințe solemne a CCR, hotărârea de validare în funcție.

Cu această ocazie, președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a precizat că membrii CCR s-au întrunit vineri pentru a verifica dosarele primite de la Biroul Electoral Central și, în îndeplinirea atribuțiilor care le revin, pentru a valida alegerile pentru funcția de președinte al României.

Zegrean a menționat că a fost examinat dosarul candidatului, procesele-verbale privind rezultatul votării din 2 noiembrie, respectiv 16 noiembrie, întocmite de BEC, dar și cele două hotărâri CCR privind rezultatul celor două tururi de scrutin.

“Constatând că au fost respectate dispozițiile art. 81 din Constitutie și ale Legii 370/2004 pentru alegerea președintelui României, ținând seama de faptul că la al doilea tur de scrutin (…) dl Klaus Werner Iohannis a obținut cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate, precum și de faptul că prin hotărârea nr. 62 din 21 noiembrie 2014, Curtea Constituțională a constatat că dl Klaus Werner Iohannis este ales președinte al României, în temeiul dispozițiilor art. 82, alin 1 din Constituția României, precum și ale art. 53 din Legea 370/2004 pentru alegerea președintelui României, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituțională a hotărât: validează alegerea dlui Klaus Werner Iohannis în funcția de președinte al României”, se menționează în hotărârea citită de Zegrean în ședință.

Sursa: Agerpres

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.