Profesorul Clit, sanctionat cu 5% din salariu, pe sase luni, pentru accidentul în urma cãruia 12 elevi au ajuns la spital!

3

 imageConsiliul de Administratie al Colegiului National “Cuza Vodã” Husi a decis sanctiunea ce i se va aplica profesorului de istorie, Costin Clit, în urma incidentului petrecut în luna mai, soldat cu rãnirea mai multor copii si chiar a profesorului. Pe o perioadã de 6 luni, Costin Clit va avea salariul diminuat cu 5%. Elevul Rãzvan Bordea, aflat la volanul masinii cu care s-a petrecut accidentul, nu are media încheiatã la purtare, aceasta urmând sã fie stabilitã în septembrie, dupã solicitarea unui punct de vedere al oamenilor legii, care au efectuat ancheta.

Sanctiunea, desi consideratã de unii ca fiind “prea blândã”, este una care îi va afecta profesorului Clit o bunã parte din salariu: în urmãtorul an scolar, profesorul nu va mai avea dirigentie, ceea ce înseamnã o pierdere de 10%; calificativul final nu va mai fi cel maxim, lucru care va avea si el efectele sale, etc. La toate acestea se adaugã si prejudiciul de imagine, creat de tot incidentul. Membrii Consiliului de Administratie au spus cã profesorul Clit regretã cele întâmplate. Pãrintii copiilor, în cursul cercetãrii faptelor, au cãutat sã sublinieze circumstantele atenuante pentru cele întâmplate, considerând totul ca fiind un accident nefericit, ce trebuie vãzut ca o importantã lectie de viatã. “Nu este o sanctiune usoarã deloc. Pentru un profesor, 5% din salariul si asa mic, este foarte mult. Apoi, sporul pentru orele de dirigentie e si el important. Iar dacã nu ai calificativ maxim, nu mai îndeplinesti conditiile pentru salariul de merit si asa mai departe. Nu sunt putine urmãrile acestei sanctiuni”, au spus reprezentantii C.A. al Colegiului National “Cuza Vodã” Husi.

sursa: vremea noua

Share.

3 Comments

  1. La noi în țară oameni omoară oameni și rămân liberi. Te miră faptul că acest “individ” a primit o pedepasă așa “blândă”?
    Pe mine chiar deloc..

  2. Uitandu-ma pe netul romanesc uite ca am gasit pe pagina dumeavoastra.
    Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut
    surprins de calitatea informatiilor de pe aceasta
    pagina si va urez cat mai mult succes!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.