Sa traiti bine! Ca in Trinidad Tobago

26
  • România este pe locul 63, la egalitate cu Trinidad Tobago, în clasamentul Indicelui Dezvoltării Umane realizat de Programul de Dezvoltare al Naţiunilor Unite.
  • România are cel mai scăzut nivel de trai din Uniunea Europeană.
  • 94% din tineri consideră că nu au şanse ca în viitorul apropiat să-şi cumpere o casă
  • 80% dintre români spun că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită
  • 100.000 de firme şi-au închis porţile din cauza impozitului minim.
  • 300.000 de firme grav afectate de criza economica.

  • 1 restanţier la fiecare 5 clienţi care au luat credite bancare.
  • România este pe penultimul loc în Europa la salariul minim.
  • Şomajul riscă să ajungă la 10% la finalul anului
  • 800 de români îşi pierd zilnic locul de muncă
  • 2 milioane de familii nu-şi pot plăti la timp factura la utilităţi.
  • 4 milioane de români trăiesc la limita de jos a sărăciei.
  • 2 din 100 de copii născuţi la sat ajung să urmeze o facultate.
  • 3000 de români mor anual în accidente rutiere, pentru că nu avem autostrăzi
  • Speranţa de viaţă în România este de doar 71 de ani

sursa: site-ul de campanie Traian Basescu

Share.

26 Comments

  1. anul trecut speranta de viata a fost de 69,5 ani, stiu pentru ca guvernul are probleme in achitarea pensiilor si au vrut sa mareasca varsta de pensionare la 70 de ani. deci nimeni foarte putini ar mai fi trait sa se bucure de pensie.
    BCR declara ca 1 din 10 euro nu mai poate fi recuperat adica 10% din totalul creditelor, ceea ce e dezastruos pentru o banca.
    Situatia este critica, pentru ca am ajuns sa promovam non-valori la tot pasul si suntem condusi de oameni fara experienta si educatie in anumite domenii, oameni pusi in pozitii cheie pe plan politic.
    programul prima casa e o mare tzeapa, multi dintre tineri lucreaza pe 12 milioane banii insuficienti pentru a achizitiona chiar o masina.
    Ne confruntam cu o criza pe toate planurile, si ceea ce e trist e ca nu putem schimba prea multe lucruri.

  2. Nu e neaparat vina presedintelui ca ne aflam in situatia asta, poate nu ati observat cate guverne s-au tot schimbat in 5 ani de zile si din cauza cui ;)

  3. ce ne descrii tu e o
    O realitate a Realitatea tv :)) …totul e negru,nimic nu e gri si asta pentru ca presedintele Romaniei nu e atent la detalile banesti binefacatoare buzunarelor coruptilor …
    Ro e ciudata acum pt ca casatoria Grivo a avut grija sa fie asa cum ai scris tu .

  4. Este usor sa stam de o parte si doar sa ne plangem, este mult mai greu sa luam taurul de coarne si sa facem ceva, pentru noi si pentru tara. A da vina pe un singur om imi pare o marsavie, chiar nu gasiti alti vinovati. Este de ajuns sa va uitati in jur si veti vedea in cele mai multe randuri ca iresponsabilitatea colcaie la tot pasul,lucruri facute pe jumatate si lipsa acuta a simtului civic. Puterea de a schimba ceva este in noi, Presedintele nu poate lua asupra lui grselile si incompetenta altora.

  5. In primul rand sursa pe care o invoci este un site pirat (o clona neautorizata a site-ului oficial), in al doilea rand te rog sa citesti Constitutia Romaniei pentru a invata care sunt atributiile presedintelui Romaniei.

  6. @cristian: sursa e un site pirat, dar cam asta e realitatea, imi pare rau pentru tine sa o spun, dar Basescu ne-a adus unde suntem, cat despre constitutie stiu care sunt atributiile presedintelui, de asta trebuia sa numeasca un prim-ministru propus de o majoritate, nu unul care nu are sustinere, nu e normal sa cada Guvernul daca nu are sustinerea majoritatii?

  7. Care majoritate Domnule Adrian Manolache, cea care a guvernat tara in 2007 si 2008 sau cea constituita prin conjunctura “Jos Basescu” la refuzul PSD de a nominaliza alt Ministru de Interne in locul domnului Nica “Autobuzul”. Este clar faptul ca PSD nu putea accepta inlocuirea ministrului deoarece isi cam recunosteau vina de fraudare a alegerilor, ceea ce ar fi dus la scaderea increderii sustinatorilor (cati or mai fi) PSD. TB respecta optiunea ALEGATORILOR, cei care au dat PDL-ului majoritatea reprezentantilor in PARLAMNENT. ACEASTA ESTE CONSTITUTIA, pe care insa DUMNEAVOASTRA NU O CUNOASTETI. Astept azi refuzul Parlamentului (PSD+PNL) pentru noul Guvern Croitoru (TEHNOCRAT) pentru a nominaliza pe altcineva. ASTEPT ANTICIPATELE pentru a decima ciuma rosie si capitalistii palizi. Dreptul la VOT si la exprimare libera nu poate fi ingradit, sper ca, cunoasteti acest amanunt din Constitutia Romaniei.

  8. Da..intr-adevar..sunt si eu de acord cu toate cele prezentate mai sus, nu pot avea argumente ca situatia noastra nu este reala. Insa sa consideri ca un singur om, respectiv presedintele Traian Basescu este responsabil si vinovat de aceste lucruri, mi se pare un fapt lipsit de orice perspectiva asupra realitatii. Nu poti sa uiti toti anii trecuti, guvernari PSD sau PNL, cand totul s-a incetinit in tara noastra si totul a dus la situatia din momentul de fata!

  9. @alle_bv: Presedintele si Guvernul PDL sunt vinovati pentru aceasta criza politica din Romania, este normal sa se formeze o alianta pentru a indeparta mafia PDL-ista de la guvernare in frunte cu BOc, Blaga, Berceanu, Udrea.

  10. @Varzaru A: Traian Basescu isi urmareste interesul, iar acest referendum este doar o arma pentru aceasta campanie electorala. Asta e lupta lui, acest referendum, in rest Basescu e aproape zero barat ce tine de campania lui proprie la alegerile prezidentiale.

  11. In Romania inca este bine fata de alte tari europene care au intrat in incapacitatea de plata in urma crizei economice mondiale.

  12. Exact ce am spus mai devreme, singura campanie politica si program economic al adversarilor este jos basescu, in rest…NIMIC. Geoana, Crin si restul candidatilor, inclusiv partidele care ii sustin, nu sunt cu nimic superioare lui TB.Vom vedea pe 6.Decembrie. Eu merg pe mana lui.

  13. @Varzaru A: Basescu se leaga doar de referendum…Crin e cu Romania bunului simt (ceea ce ii lipseste foarte mult lui Basescu), geoana e cu Impreuna pentru Romania. Eu l-am vazut pe Basescu la Iasi e jalnic, tot discursul de la iasi a fost jalnic.

  14. Eu l-am vazut la Constanta si nu este jalnic precum spui. Oricum frumoase lozinci: Romania bunului simt-cu bun simt Guvernul Tariceanu a acumulat o datorie externa de 73 de mld (preluata de la 34-PSD) iar Impreuna pentru Romania-Impreuna vom fura din Romania, inca mai sunt sustinute relicvele comuniste si marii “finantisti” Mitrea, Nastase, Hrebenciuc de grupul SOV si D Voiculescu…deci de unde atata bun simt si atata unire???

  15. @Varzaru A: nu votez Basescu din simplul motiv ca nu s-a tinut de promisiuni, nu a facut nimic pentru Romania. NU AM TRAIT MAI BINE, ci chiar mai prost ca pe vremea lui Iliescu. Romania nu are nici un viitor cu Traian Basescu, cum nu a avut nici un viitor cu Emil Constantinescu. Romania are nevoie de un presedinte si un Guvern din care sa nu faca parte nici un membru PDL.

  16. Eu cred ca nu Traian Basescu e de vina, ci tocmai guvernantii care au plecat de la guvernare, adica PSD-istii.PSD si PNL sunt responsabile pentru declansarea si accentuarea crizei politice. PSD a refuzat sa il inlocuiasca pe Dan Nica la Interne si au iesit de la guvernare. Desi presedintele a dat Coalitiei Grivco exact ce a cerut, un premier independent, un premier pentru criza economica, PSD si PNL refuza in continuare. Normal,pentru ca-i propus de Basescu. De ce nu era bun Croitoru pentru un Guvern de 1 luna? E mai bun un prof de fizica, doar pentru ca are origini germane?Daca Croitoru era propus de Grivco, sa vedeti cum il votau si PSD si PNL, iar UDMR, ca sa apuce un ciolanel, cu ambele maini.

  17. @mau: Croitoru nu a fost o problema, ci ministri propusi de Croitoru, care erau aceiasi din guvernul Boc. S-a propus un guvern de tehnocrati. Cati dintre mafiotii astia Blaga, Berceanu,…..sunt tehnicrati?? Nu PSD + PNL sunt responsabile ptr criza accentuata politica ci Traian Basescu ptr ca s-a incapatanat sa pastreze un Guvern PDL care sa il sprijine financiar in campania electorala.

  18. gabriela filip on

    Intr-o democratie, mai ales in una incipienta ca cea romaneasca , cele trei puteri ale statului: legislativa, executiva si judecatoreasca lucreaza impreuna la implementarea regulilor ei , asa incat realizarile uneia sunt legate de functionarea celorlalte.
    Prin urmare ce a realizat presedintele nu poate fi scos din context, este in stransa legatura cu realizarile celorlalte puteri ale statului.
    Ori ce avem la ora actuala.
    a) Dupa 20 de ani avem un parlament care a emis o puzderie de legi in care multe se contrazic reciproc, altele sunt facute doar in interesul celor care legifereaza si a unor grupuri restranse.
    Exemple de legi proaste: peste o suta de legi ale salarizarii, legea pensiilor speciale, legea CSM, unde acesta e un sindicat al judecatorilor nu si un organ de eliminare din sistem a judecatorilor corupti, legea notarilor.
    Ori democratia inseamna legi clare, simple si precise, ceea ce noi nu avem iar Constitutia, legea legilor este cea mai ambigua dintre ele, ceea e face sa fim condusi de fapt de Curtea constitutionala.
    b) Justitia datorita in primul rand incoerentei legislative dar si a supunerii ei fata de interese restranse este inca monitorizata de UE si nu da nici un semn ca ar vrea sa rezolve in instanta problema marii coruptii sau a dreptului cetatenilor la celeritate si judecata corecta.
    c) in sistemul semiprezidential presedintele este parte din executiv dar atributiile lui sunt mai mult pe politica externa. In politica interna premierul este cel ce are rol determinant , de aceea toate solutiile economice pe care un presedinte le-ar propune nu pot fi puse in practica decat daca premierul este si el de acord cu ele. Deci promisiunile economice nu sunt decat o mare demagogie daca suntem in situatia coabitarii.
    La aceasta se adauga faptul ca ceea ce este considerat ca a patra putere in stat, presa este aservita jocurilor economice de culise ale mogulilor , cei care in mare parte o detin.

    Pe scurt:
    Presedintele Basescu a functionat intr-un sistem in care celelate puteri ale statului au avut mari deficiente de functionare. Ceea ce el a facut pana in prezent a fost sa atraga atentia asupra acestor lipsuri de substanta si sa pregateasca opinia publica pentru schimbarile ce neaparat trebuie sa aiba loc, pentru ca Romania sa devina cu adevarat democratica si sa se modernizeze cu adevarat.

  19. nu e vina presedintelui pt schimbarea acestor guverne din ultmii 5 ani de zile, dimpotriva. in ultima vreme presedintele este auzat de tot ce se intampla fie ca e de vina fie ca nu. daca vorbeste ii de vina ca vorbeste, daca tace e devina ca tace si nu zice nimic, ca respira ca nu respira e devina, ca are sau nu are basca e devina. pe antenele 1,2,3 si pe realitatea televiziunile lui vantu si voiculescu presedintele romaniei e atacat zi de zi, minut de minut, ora de ora de oameni platiti cu bani grei care sa mearga si sa minta astfel incat sa induca populatia in eraoare. eu sincer ma mir cum mai poate omul asta sa reziste tuturor atacurilor. si asta doar datorita faputului ca traian basescu nu a vrut sa cada la pace si sa ascunda marsaviile pe care le fac ei de miliarde de euro

  20. Incredibil,nu pot sa cred,oameni ca dumneavoastra,poat sa sustina cu atita nonsalanta si vehementa ca Basescu este de vina pentru toat.De la revolutie PSD este partidul care a guvernat tara cei mai multi ani.Oare bunul simt chiar va lipseste cu desavirsire?

  21. OCHIOSU BEAT05.Jan.11-22:49hs

    nicolae caramfil nu afost proprietar in emil zola nr 2….ci wolf maria….deci miroase a infractiune

    .Numarul 2055 01/05/2011

    LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI
    MAFIA DIN JUSTIŢIE TREBUIE LICHIDATĂ RAPID!

    4 08 2010
    Judecătoarea Maria Speranţa Cornea, de la Secţia a V-a Comercială a Curţii de Apel Bucureşti, este fina Elenei Udrea. Cele două au multiple legături cu oameni de afaceri de origine arabă.

    Între judecătoarea Maria Speranţa Cornea şi un afacerist arab au existat legături amoroase, după care ea s-a încurcat cu preotul Cristian Deheleanu, cu care trăieşte în concubinaj (acesta a slujit la o biserică de lîngă Magazinul Unirea). Acest preot e căsătorit cu o pianistă, pe nume Crinela, cu care are 3 copii.
    Din anturajul judecătoarei fac parte Gabriela Bogasiu (judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Antonela Costache (şefa Secţiei a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti) şi Irina Gheorghe (avocata mafiotului Ştefan Rădulescu). Prin intermediul acestora, Elena Udrea muşamalizează dosare ilegale de retrocedări de terenuri şi imobile, privatizări frauduloase, deturnări de fonduri şi alte fapte penale grave. Este din ce în ce mai evident că Justiţia din România a trecut de partea Mafiei. Revenim.

    Copyright Tricolorul

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.