Suporterii romani sunt impotriva fotbalului modern

0

Suporterii romani se alatura campaniei initiata de suporterii italieni impotriva fotbalului modern. Fanii mai multor echipe din Eurpa au hotarat sa faca front comun impotriva fotbalului modern.

Dupa modelul italian si suporterii romani se declara impotriva fotbalului modern, ca urmare a importantelor schimbari ce au avut loc in ultimul deceniu in lumea fotbalului. Suporterul tinde sa devina un simplu spectator ce nu-si gaseste locul pe un stadion, de aceea pentru acestia a merge la un meci de fotbal incepe sa semene din ce in ce mai mult cu a merge la cinema pentru a vedea un film. Din punct de vedere al ambitiei, al pasiunii si al daruirii cu care lupta jucatorii, suporterii cred ca fotbalul din ziua de azi este net inferior celui practicat in urma cu cateva decenii. Fanii romani sunt suparati ca sub obladuirea UEFA a disparut Cupa Campionilor Europeni, adica tocmai locul unde se confruntau echipele campioane. Aceasta prestigioasa competitie a fost inlocuita cu Liga Campionilor, competitie creata pentru cluburile bogate ale Europei. Astfel, s-a ajuns la situatia in care cel mai important trofeu de pe continent sa poata fi castigat de o echipa, care nu a castigat campionatul tarii de origine.

Fanii care militeaza impotriva fotbalului modern cred ca singurul lucru care conteaza in fotbalul modern este banul. In ultimii ani televiziunile joaca un rol destul de important in lumea fotbalului, sumele vehiculate de acestea sunt enorme in cazul cluburilor mari, in timp ce cluburile mici primesc doar sume infime. Lipsa de respect ce se manifeste impotriva suporterilor in ultimii ani, este o cauza a indepartarii fanilor de pe stadioane. Suporterii care merg la meciuri se confrunta in ultii ani cu din ce in ce mai multe restrictii, acestia nu mai au dreptul sa-si exprime liber opiniile, iar in caz ca acestia indraznesc sa sfideze legile sunt nevoiti sa suporte represariile din partea conducatorilor.

Uniti pentru un ideal

Ultimele directive ale UEFA recomanda ca toti spectatorii sa priveasca meciul de pe scaune, urmarindu-se crearea unei asistente similare celei de la teatru sau cinema! Din pacate acest proces de mutilare a fotbalului se petrece cu largul concurs al mass-media, care devine din ce in ce mai mult un adversar al celor de pe stadioane. Viitorul a fost decis. El trebuie sa apartina suporterului moderat. Nu mai e loc pentru suporterii patimasi. Oamenii care dau culoare si pasiune stadioanelor nu mai sunt doriti. In fata acestei amenintari, suporterii din toata Europa au decis sa faca front comun impotriva fotbalului modern, se arata intr-un manifest publicat pe unul dintre site-urile ultrasilor romani.

Ce vor suporterii?

*Vânzarea jucãtorilor sã se facã în extrasezon, nu în timpul campionatului

*Dreptul jucãtorilor de a se bucura în voie dupã golurile marcate

*Toate meciurile sã se dispute în aceeasi zi si la aceeasi orã

*Limitarea numãrului de jucãtori strãini dintr-o echipã, deoarece excesul acestora afecteazã în mod negativ evolutia tinerilor fotbalisti autohtoni

*Imposibilitatea ca o persoanã sã ocupe functii de conducere la douã cluburi în acelasi timp

*Restaurarea vechii Cupe a Campionilor Europeni, fiind absurd faptul ca o echipã care nu a fost niciodatã campioanã în tara ei sã poatã deveni campioanã a Europei

*Numere pe tricourile fotbalistilor de la 1 la 11

*Pãstrarea în fiecare sezon a echipamentului traditional

*Eliminarea practicii cluburilor de a pune în vânzare biletele pentru deplasãrile externe doar prin agentiile de turism

*Numele jucãtorilor sã nu mai fie inscriptionat pe tricouri

*Cluburile sã nu fie cotate la bursã

Sursa: Vremea Noua

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.