30% dintre femei caută parteneri de sex pe Facebook şi Twitter

3

Reţelele virtuale sunt o sursă de parteneri pentru o treime dintre femeile care le utilizează. Deşi fac mai mult sex de când cunosc băbaţi prin Facebook sau Twitter, femeile sunt tot mai stresate pentru că au prea multe oportunităţi şi niciodată nu ştiu dacă au făcut alegerea corectă. De partea cealaltă, bărbaţii domină bloggurile, unde se manifestă sexist sau chiar agresiv faţă de femei

111bloggeri-shutterstockFemeile domină reţelele de socializare, prin intermediul cărora au ajuns să îşi găsească parteneri de sex, atât pentru aventuri de o noapte, cât şi pentru relaţii mai lungi. Un studiu american arată că trei din zece femei care au devenit utilizatoare de Facebook, Twitter sau MySpace s-au întâlnit cel puţin o dată cu o persoană cunoscută într-una din aceste reţele. Aparent inofensiv, flirtul virtual s-a dovedit o sursă constantă de stres pentru că tehnologia care le-a ajutat să încerce noi experienţe sexuale le-a oferit mai multe oportunităţi decât au nevoie şi le-a provocat o sumedenie de nelinişti. Reţelele Facebook, Twitter şi MySpace sunt principalele surse în căutarea unui partener, însă şi site-urile de întâlniri sau liniile de telefonie la care răspunde o persoană reală au în continuare utilizatori constanţi.

Această diversitate le face pe femei să devină nesigure pe sexualitatea lor şi să se întrebe dacă vor fi alese din sute de alte femei sau dacă să caute, al rândul lor, din alte mii de potenţiali parteneri. Apoi, chiar şi în momentul în care au luat o decizie şi au stabilit o întâlnire pot primi o altă invitaţie de la altcineva şi asta le determină să aibă dubii cu privire la prima alegere. Totuşi femeile sunt mult mai afectate de refuzul venit în perioada în care nu au alte opţiuni care să-l compenseze, devenind “confuze şi instabile”, după cum a apreciat un sociolog american. Acesta spune că multe femei ajung în această situaţie pentru că se arată mult prea disponibile şi încântate de nenumăratele oportunităţi pe care le oferă reţelele virtuale, şi după ce trece euforia acestea pot cădea foarte uşor în depresii.

Bloggurile- “ca vestul sălbatic”

Deşi sunt utilizatoare de internet de multă vreme, femeile rămân fidele reţelelor de socializare şi evită să îşi deschidă bloguri pentru a nu intra în “lumea virtuală a vestului sălbatic”. Acestea spun că bloggerii sunt ostili şi foarte critici, iar diferenţele de opinie se transformă foarte uşor în atacuri personale. Paradoxal, femeile blogger nu se tem pentru siguranţa personală, ci nu vor să intre într-un cerc vicios de insulte şi calomnii cu puternice tente sexiste.Conform unui studiu recent, 67% dintre bloggeri sunt bărbaţi, iar aceştia acceptă foarte greu opiniile unei femei fără să fie cel puţin ironici.

Aceasta explică şi de ce femeile preferă reţelele de socializare, unde pot decide pe cine să accepte în lista de prieteni şi pe cine nu, iar autorul oricărui atac poate fi blocat. Iar cele care s-au încumetat să-şi deschidă blog se încadrează foarte puţin în tiparele de feminitate: sunt dure şi răspund atacurilor cu aceeaşi agresivitate. Acest “război virtual” este mai dur pe blogurile cu tematică politică, însă scade în intensitate pe cele generaliste.

Un articol Gandul

Share.

3 Comments

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.