4 etape pentru obtinerea unei mariri de salariu

3

Una din primele reguli este de a cunoaste foarte bine viziunea legata de dezvoltarea companiei, insa pentru a va atinge obiectivele propuse este necesar sa afli care sunt performantele tale in raport cu restul pietei.

1. Merita o marire de salariu

Pentru a obtine o marire de salariu, cel mai important lucru este sa o si meriti. De ce? Pentru ca sub presiunea neinduplecata de a satisface investitorii, companiile sunt obligate sa-si creasca rata profitabilitatii in fiecare semestru. Cu scopul de a mentine competitiv sistemul de planificare pentru operatiuni comerciale, companiile cauta metode de eliminare a pozitiilor mai putin necesare, prin tehnologizare, outsourcing, sau doar prin fortarea la maximum a angajatilor.

In timp ce aproape toata lumea crede despre o anumita persoana ca se comporta bine sau rau la serviciu, lucrurile stau de fapt in felul urmator: indivizii sunt concentrati mai degraba asupra succesului organizatiei in sine. In fapt, cea mai buna protectie este sa reusesti sa devii indispensabil companiei in care lucrezi.

Mai mult, ar trebui sa gasesti un mod de a te concentra asupra lucrurilor care creeaza valoare si genereaza cresterea companiei angajatoare.

2. Culege datele importante

Este responsabilitatea ta sa-ti evaluezi valoarea de piata si nivelul remuneratiei care ti se cuvine. Trebuie sa inveti care sunt nivelul, rolul, experienta si performantele tale in raport cu restul pietei.

Pentru a afla aceste lucruri, ia legatura cu specialistul in resurse umane pentru a intelege scalele salariale din compania ta. Mai mult, vorbeste cu angajati din alte companii care ocupa pozititii similare.

3. Discuta cu seful tau

Pentru multi dintre angajati, o astfel de discutie reprezinta un model delicat. Mentioneaza succint care sunt progresele facute de la ultima discutie despre salariu, rezultatele pozitive din ultimul timp, proiectele mari la care lucrezi si pe cele la care ti-ai propus sa lucrezi.

Argumenteaza orice declaratie si cerere. Incearca sa punctezi felul in care munca ta se potriveste cu strategia companiei.

4. Concentreaza-te pe un proiect

Daca marirea salariului tau este blocata pe durata acestui an, si este posibil sa fie asa, o alta abordare consta in concentrarea asupra unui anumit proiect pe care vei alege sa-l conduci. Sugereaza-i sefului tau ca vrei sa administrezi un nou proiect, iar daca vei avea succes, vei fi eligibil pentru o marire a pachetului salarial.

Share.

3 Comments

 1. In ziua de azi multi din cei ce NU merita primesc mariri de salarii…si inca cu 50% :) .Succese succesive iti doresc!

 2. Adrian Manolache on

  @loredana; pfiuu..ca bine mai zici. ma zapacit faza cu le dam la profesori, nu le mai dam…
  las ca acusi vor sa i votam..

 3. blogcudetoate on

  Adrian – etapele pe care le treci nu sunt tocmai “genuine” asa ca hai sa ma abtin a le comenta , insa nu ma pot abtine de la a comenta afirmatiile amicei tale bloggerita loredana – draga loredana , departe de mine gandul sa apar profesorii (nu am treaba cu ei si nici macar nu-i simpatizez) insa nu stiu cat esti tu de in masura sa spui ca nu merita sa li se mareasca salariile…
  poate ai putea sa spui altceva – ca nu e posibil sa mareasca salariul vreunui bugetar (profesor sau nu) pt ca ar da peste cap bugetul tarii , ca nu avem de unde sa platim acesti bani , ori ca deja ne-a scazut Moody’s ratingul…ori ca totul are iz electoral cu tenta de putoare …si multe altele insa ca “nu MERITA” hmmm nu e ok mai loredana…
  acum , nu te supara ca nu ai motive , sincer , be happy maine ai scoala… “succese succesive”

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.