Ai greutatea pe care ar trebui sa o ai?

0

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii avertizeaza ca omenirea se confrunta cu o epidemie de obezitate. Cifrele arata ca, la nivel mondial, o persoana din zece este obeza. Rata obezitatii în rândul barbatilor este cuprinsa între 32 si 79%, în timp ce rata obezitatii în rândul femeilor este cuprinsa între 28 si 78%, în functie de tari.

Experţii atrag atenţia că această maladie este tot mai des întâlnită şi în rândul copiilor, în condiţiile în care 40% dintre aceştia sunt supraponderali.

Greutatea ideală şi indicele de masă corporală

Pentru că nu există o greutate standard pentru bărbaţi ori femei, deoarece fiecare persoană are o conformaţie diferită, specialiştii în nutriţie spun că măsurarea idicelui de masă corporală (BMI) este cea mai bună metodă de afla care este greutatea ideală a fiecăruia.

Indicele de masă corporală se află cu ajutorul unui calcul matematic. BMI reprezintă o măsurare a greutăţii corporale bazată pe înălţime şi greutate, care poate fi aplicată atât la bărbaţi, cât şi la femei.

Pentru a afla BMI trebuie să împărţiţi greutatea la înălţimea ridicată la pătrat. Rezultatul obţinut este indicele de masă corporală al dumneavoastră.

De exemplu: aveţi o greutate de 50 de kilograme şi o înălţime de 1.62 metri. Calculul se va face astfel: 50 ÷ (1.62 x 1.62) = 19.

Rezultatul obţinut îţi va arata, consultând lista de mai jos, dacă e cazul să-ţi menţii greutatea, să slăbeşti sau să te îngraşi:
– subponderalitate, risc crescut – sub 18.5
– slab, risc redus – 18.5 – 22
– greutate normală – 20 – 24.9
– supraponderalitate, risc crescut – 25 şi peste
– obezitate, risc mare – 30 şi peste

Sursa: Gandul.info

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.