Copilotul a prabusit Airbus-ul A320 Germanwings, zborul 4U9525

0

airbus_germanwings_26641800Procurorii francezi au oferit noi informatii legate de prabusirea A320 Germanwings din 24 martie. Cazul este tratat acum drept crima si exista dovezi ca Andreas Lubitz (28 de ani) a provocat prabusirea aeronavei in Alpi.

Se confirma ceea ce dimineata era doar o ipoteza: prabusirea A320 Germanwings nu a fost accident, ci provocata intentionat din cockpit. Comandantul a parasit cockpit-ul la un minut dupa atingerea nivelului de croaziera – pentru a merge la toaleta, cel mai probabil – si a lasat comanda aeronavei in seama copilotului. “You have control” se aude pe Cockpit Voice Recorder (CVR), analizat deja de anchetatori. Copilotul a blocat usa de la cockpit si a setat pilotul automat de la 38.000 feet la 100 feet, incepand astfel coborarea rapida. Timp de 8 minute, pana la impactul devastator cu solul, comandantul nu a putut reveni in cockpit, iar copilotul nu a luat legatura cu turnul de control. Singurele lucruri care s-a auzit pe CVR au fost respiratia constanta a copilotului, bataile in usa ale capitanului, din ce in ce mai puternice, si – spre finalul inregistrarii – tipetele pasagerilor.

Ce stim pana in acest moment despre copilot? Andreas Lubitz avea 28 de ani si era cetatean german. Si-a terminat studiile in 2008, la Bremen, avea la activ 630 de ore de zbor si a fost angajat de Lufthansa in septembrie 2013. In urma cu 6 ani, in timpul pregatirii din Academie, copilotul a luat o pauza de cateva luni. CEO-ul Lufthansa a declarat ca nu stie motivul, dar ca “aceasta pauza nu este ceva neobisnuit, fiind luata si de alti piloti care se pregatesc”. Unele surse sustin ca pauza ar fi fost luata din cauza depresiei si epuizarii. Dupa ce s-a intors, Andreas Lubitz a trecut toate testele medicale si testele de zbor, fiind apt 100% pentru a reveni in cockpit.

Comandantul – al carui nume nu a fost inca publicat – avea 10 ani experienta si 6200 de ore de zbor pe Airbus A320, fiind angajat de Lufthansa / Germanwings in mai 2014. Cei 144 de pasageri si 6 membri ai echipajului, zborul 4U9525 Germanwings, au murit “instantaneu” la impactul Airbus-ului A320 cu Alpii francezi. Aeronava zbura intre Barcelona si Dusseldorf. Mai trebuie precizat ca reglementarile din SUA prevad ca atunci cand unul dintre piloti iese din cockpit, un insotitor de bord trebuie se se afle in cockpit pana revine. In Europa aceasta prevedere nu exista, dar ar putea fi introdusa foarte curand dupa tragedia 4U9525. Filmul evenimentelor din 24 martie.

Sursa: http://aeronews.ro/oficial-copilotul-a-prabusit-airbus-ul-a320-germanwings-zborul-4u9525/

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.