De acum peste 4 ani

2

Dupa o luna de zile in care toti candidatii la alegerile parlamentare au promis ca fac si ca dreg, s-au mai terminat inca o serie de alegeri parlamentare. Multi au facut o campanie curata, insa cei mai multi au ales pe cea murdara, cea in care au incercat sa atraga electoratul prin metode mai putin corecte. Au inceput sa cumpere electoratul ori cu bani (50-100 RON), dar cei mai multi folosesc metoda galeata sau metoda sacosa (faina, orez, zahar, ulei, vin), altii imbata electoratul in speranta ca acestia la vot isi vor aminti dezmatul pe care il ofera un anumit candidat. Probabil ca multi din candidati nu stiu ceea ce inseamna sa faci o campanie curata, si vrand nevrand trebuie sa apeleze la aceste pomeni electorale pentru ca altfel zic ei nu prea merge.

In Romania interesul pentru alegeri a scazut foarte mult si asta arata si sondajele participarii de anul asta la vot, se merge mai mult pe principiul “Mi se rupe de cine castiga” sau “Numai votez ca n-am pe cine” sau ca votul lui nu conteaza. La unii le dau dreptate ca nu conteaza, normal ca daca din ce in ce mai mult se practica frauda electorala. Eu ma intreb ce satisfactie are un anumit candidat care castiga prin anumite mijloace…parerea mea e ca nici unul.

Voi ce parere aveti de alegerile care abia s-au incheiat?

Share.

2 Comments

  1. In ziua de azi nu putem zice ca cei alesi sunt pe placul cetatenilor… ca sa fie un vot real atunci ar trebui ca toti oamenii sa mearga sa voteze . Ceea ce se intampla la noi la “tara” este o pacalire a electoratului. Eu stiu un candidat care a adus studentii din Iasi sa voteze si cand trebuia sa-i aduca inapoi s-a facut ca ploua si i-a lasat pe studenti sa se descurce. Nu mai vreau alegeri ca astea de acum.

  2. nu sunt de acord cu tine , cu faptul ca nu e nici o satisfactie ci din contra, ese una dar ceea ce este mai grav e ca el,(candidatul castigator) se va afla in buzunarul sposorului benevol(: D) si acum mai cauta de negru in gura smolitului

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.