Fazele lunii si relatia cu partenerul de viata

1

Fazele lunii exercita o influenta covarsitoare asupra psihicului nostru. In plan fizic, energia ei negativa sau pozitiva da nastere la predispozitii si indispozitii, la echilibru si dezechilibru, la conflicte sau la armonie. Din punct de vedere astrologic, astrul selenar traverseaza patru etape: luna in descrestere, luna noua, luna in crestere si luna plina, trecand prin fiecare semn zodiacal timp de 30 de zile.

Astfel, starea de echilibru fizic si psihic a fiecarei zodii in parte este influentata de traseul selenar. Nu avem in fiecare zi aceeasi dispozitie. Exista momente in care suntem mai deschisi fata de ceilalti, mai dispusi sa iertam, mai toleranti si ne simtim mai fericiti si zile in care potentialul nostru emotional si energetic este mai scazut. In aceste zile suntem mai irascibili si ne controlam cu greu emotiile. Energia lunii isi face insa simtita prezenta si in viata de cuplu, influentand viata si comportamentul ambilor parteneri. In cele ce urmeaza vom prezenta cele patru fazele ale lunii si felul in care acestea influenteaza relatia de cuplu:

Luna noua – Luna noua predispune la o sensibilitate usor exagerata. Iti doresti sa fii calma si linistita, dar starea de spirit nu asculta intotdeauna de vointa. Uneori, precum se intampla in perioada lunii noi, vointa nu poate fi stapanita pur si simplu. In aceasta perioada, starile de deprimare sunt resimtite mai acut decat de obicei. Reactiile nervoase nu pot fi impiedicate sa apara, insa cu greu pot fi tinute in frau.

Gradul de toleranta la critica este mai scazut decat de obicei. Este posibil ca reprosurile si conflictele sa ia o turnura pe care nu v-ati fi imaginat-o niciodata. Perioada lunii noi este favorabila activitatilor noi, asa ca nu ezitati sa va calmati spiritele prin activitati spontane efectuate impreuna sau plimbari in doi la malul marii. Tensiunile trebuie eliberate printr-o comunicare pasnica, cu intelegere fata de indispozitia si toanele celuilalt.

Primul patrar – Exuberanta, un optimism sinonim cu bucuria de a trai si senzatia de fericire caracterizeaza stadiul emotional in perioada primului patrat. Luna creeaza un cadru emotional deschis iubirii si rasfatului, intelegerii si empatiei. Faza primului patrat predispune insa la armonie si intelegere doar in cazul partenerilor cu firi diferite.

Acestia se vor simti cei mai norocosi oameni de pe fata pamantului si dispusi sa infrunte pe oricine sau orice s-ar interpune in calea iubirii lor. Pe de alta parte, partenerii cu un temperament asemanator vor dispune un bioritm fizic si mental pozitiv, insa cel emotional este foarte scazut. Se vor angaja in controverse violente fara sa aiba la baza un motiv bine intemeiat.

Luna plina – In aceasta perioada esti mai stresata si mai agitata decat de obicei. In timpul lunii pline, sentimentele tind sa se intensifice. In aceasta perioada, descoperirea partenerului devine mai importanta decat descoperirea de sine, judecarea celuilalt – mai necesara decat introspectia. Esti mai atenta ca de obicei la gesturile si la comportamentul partenerului si mai sensibila ca niciodata la vorbele acestuia.

In aceasta perioada, sentimentele ating punctul culminant, iar dragostea pare mai vie ca niciodata. Renasterea energiei fizice duce la o disponibilitate sporita pentru refacerea spirituala. Cuplurile despartite sau partenerii in conflict au cele mai mari sanse sa gaseasca impreuna o solutie de impacare.

Ultimul patrar – Odata cu diminuarea puterii lunare, este resimtita la nivelul organismului si o oarecare scadere a energiei fizice care la randul sau provoaca nemultumire, insatisfactie si ostilitate pe plan emotional. Cu toate ca cei doi parteneri se simt legati mai mult ca niciodata prin fire speciale si profunde pe care cu greu si le pot explica, pasiunea si atractia fizica raman pe un plan secundar. Pentru a sustine o relatie armonioasa, trebuie sa se implice mai mult decat sunt dispusi sa o faca. Calitatea efemera si sexualitatea eluziva a partenerului barbat va atrage dupa sine senzatia de neimplinire a femeii.

Share.

1 Comment

  1. am vrut sa-ti recomand un articol fain referitor la astrologie, dar nu-l mai gasesc pe net. era despre will keepin, un mare fizician si mi s-a parut extrem de interesant. daca vrei sa ti-l trimit iti dau adresa mea de mail elena_reinerth7@yahoo.com

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.