Sa nu te casatoresti daca…

0

Cu toate ne dorim sa ne casatorim, sa ne trezim in fiecare dimineata alaturi de persoana iubita, alesul caruia sa ii daruim copii si langa care sa intemeiem o familie fericita, reusita, care sa ne confere bucuria si siguranta unui camin. Se intampla uneori sa ne aventuram in relatii al caror curs nu este chiar cel pe care ni-l dorim insa totusi sa mergem mai departe cu gandul ca toate cele negative se vor schimba cu trecerea timpului. Timpul insa rar schimba oamenii, mai ales pe cei ce au trecut de nebunia celor 20 de ani.

mireasaLimitele se stabilesc inca de la inceputul unei relatii. Totusi lunile sau chiar anii petrecuti impreuna sunt foarte sugestivi in ceea ce priveste compatibilitatea voastra. Nu este bine sa trecem cu vederea lucurile care nu ne plac, considerand ca le putem tolera. Va veni momentul, mai devreme sau mai tarziu, cand toleranta dispare, incep certurile, neajunsurile sentimentale, iar totul se transforma intr-un infern. Chiar mai mult, se poate intampla sa apara in viata voastra cel caruia ii sunteti sortita. Nu spun ca exista relatii perfecte, chiar si cea mai reusita relatie prezinta compromisuri din partea celor doi, insa exista totusi unele lucruri care nu trebuie tolerate intr-un cuplu. Nu va casatoriti doar din dorinta de a iubi, de a avea o familie si in speranta oarba a fericirii.

In cazul in care aveti o relatie de mai mult timp si vreti sa va casatoriti, nu faceti insa acest pas daca:

– In cea mai mare parte a timpului va certati din motive prea putin importante, insa care se nasc din caracterele voastre diferite. Tie iti place un mod de viata, lui altul, nu va potriviti si certurile apar inevitabil.

– Daca va puneti des urmatoarea intrebare: “Oare chiar ma iubeste?” sau “Oare chiar il iubesc?”- Daca perechea ta este perfectionista, iar tu ai o fire contrara. Spre exemplu, el este ordonat si acest lucru se vede foarte bine si in gesturi. Spune ca ii este sete, pleaca din camera in bucatarie, bea un pahar, isi potoleste setea si se intoarce in camera. Tu insa spui ca iti este sete si pleci spre bucatarie. Iesi din camera si observi pe hol ca un lucru nu este in dulap, il iei si il duci in raftul lui. In dulap vezi ca sunt cateva haine nearanjate, le aranjezi. Intre timp iti aduci aminte ca ai plecat dupa un pahar cu apa. Ajungi in bucatarie, deschizi frigiderul, observi dulceata, o iei si iti pregatesti cateva tarte. Mai vezi cateva fructe, servesti cateva din ele. Mai aranjezi vasele si pleci. Ajungi in camera si el te intreaba “Ce ti-a luat atat de mult sa bei un pahar cu apa?”. Tu iti aduci aminte ca nu ai baut apa, asa ca te intorci dupa pahar. Daca el are o fire stricta iar tu nu, acest lucru il va deranja mereu.
– Daca te simti frecvent maniupata. Mai exact daca frecvent renunti la activitatile tale pentru a face un lucru pe care el il spune. Spre exemplu, tu esti obosita, vrei sa te relaxezi si tocmai te-ai apucat sa citesti, iar el spune ca vrea o bere si te roaga mult sa te duci tu la magazin caci el are de vazut stirile sau trebuie sa termine jocul pe calculator.

casatorie– Daca iti spui des: “Poate lucrurile vor merge mai bine dupa ce ne vom casatori”
– Daca te simti singura.
– Daca simti ca el se poarta precum un parinte. Chiar daca la inceput acest comportament poate fi placut, totusi relatia de cuplu inseamna si atractie, nu doar protectie si prietenie.
– Daca el nu este de acord cu hobby-urile tale. Vei simti mereu nevoia sa faci ceea ce iti place, este ca si cum nu te place pe tine, asa cum esti, nu te accepta.
– Daca va despartiti si va impacati des, azi va iubiti, iar maine va urati.
– Daca ajungi sa iti dai silinta sa ii faci pe plac iar el nu iti raspunde cu reciprocitate sau este tot timpul nemultumit. Rece sau nemultumit va ramane, indiferent de ce vei face.
– Daca simti ca langa el iti evidentiezi tot ceea ce este mai rau din tine. Perechea trebuie sa te sustina in ceea ce iti propui, sa te ajute in evolutia ta sociala, profesionala, nu sa te infraneze.
– Daca este posesiv, foarte gelos, impulsiv (fiind adesea furios).
– Daca tu nu ai dreptate niciodata intr-o discutie contradictorie, daca nu recunoaste fata de tine faptul ca argumentele tale erau corecte ci isi mentine ideea plina de orgoliu. Daca nici macar nu te asculta sau nu te lasa sa vorbesti, motivand ca este cum spune el si punct.

Sursa: Grace.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.