Simona Halep in sferturi la Australian Open 2014

0

1555368_622900211116943_829301643_n

Simona Halep a reuşit o performanţă fantastică în această dimineaţă, reuşind s-o învingă pe Jelena Jankovici, a 8-a jucătoare a lumii, scor 6-4, 2-6, 6-0. Românca în vîrstă de 22 de ani s-a calificat în sferturile de finală, cel mai bun rezultat al ei în turneele de Mare Şlem, şi o va întîlni pe slovaca Dominika Cibulkova. 

Simona are şanse importante chiar şi pentru semifinale la Australian Open, mai ales pentru că rusoaica Maria Sharapova, a treia favorită la cîştigarea turneului, a fost eliminată tot astăzi de Dominika Cibulkova. Chiar slovaca este adversara Simonei Halep în sferturi. Cibulkova o conduce în meciurile directe pe Simona, scor 2-1, iar ultima victorie a fost obţinută tot de jucătoarea din Slovacia, la Indian Wells.

Primele reacţii ale Simonei Halep după victorie
“Este o mare bucurie pentru mine să evoluez într-o fază atît de avansată. Jelena a fost lider mondial, a trebuit să fiu foarte atentă. În setul 2 m-am simţit foarte obosită, dar mi-am dat seama că nu am nimic de pierdut şi mi-am făcut jocul.

Am înţeles că trebuie să fiu agresivă şi că trebuie să mă bucur de orice meci. Cibulkova joacă foarte puternic, acoperă bine terenul, dar eu voi căuta să mă bucur de aceste momente, cine ştie ce se va întîmpla”.

Simona şi-a asigurat pentru calificarea în sferturi un cec în valoare de 270.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA.

Sursa: gsp

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.