În cautarea gloriei pierdute!

0

Fotbalul a devenit o adevărată industrie, tot mai mulţi oameni cu bani fiind decişi să investească în acest fenomen. Profitând de criza care a afectat Europa, mulţi afacerişti arabi şi ruşi, neafectaţi de probleme financiare, au achiziţionat cluburi de legendă. Astfel, Manchester City, Chelsea, Malaga sau PSG au ca principali acţionari oameni de afaceri din afara ţărilor de care aparţin cluburile.

Din decembrie 2011 şi AS Monaco face parte din acest grup. Miliardarul rus Dmitry Rybolovlev a preluat clubul din liga a doua, dar planurile sale sunt cu adevărat măreţe. Cu o avere colosală, cifrată la 9 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 13 în topul celor mai bogaţi ruşi, acesta l-a adus la echipă pe unul dintre cei mai buni manageri sportivi din lume, este vorba de norvegianul Tor-Kristian Karlsen, în vârstă de 37 de ani. Acesta a mai lucrat la  Grasshopper Club Zurich (1996-1998), Watford F.C. (1998-2000), Bayer 04 Leverkusen (2000-2004), Hannover 96 (2004-2006) şi FC Zenit Saint Petersburg. Totodată, acesta este şi colaborator al unor instituţii media de prestigiu, cum sunt BBC Radio, FIFA Magazine, SportBild, The Independent, The Times şi Four Four Two, unde are calitatea de expert în fotbal şi analist.

Nu este singura mutare de prestigiu la Monaco. Claudio Ranieri a fost numit antrenor în această vară, iar unul dintre cei mai promiţători jucători argentinieni, este vorba de Lucas Ocampos, în vârstă de 18 ani, a venit în Principat. Jucătorul a fost nominalizat de FIFA în anul 2012 în topul celor mai promiţători tineri jucători din lume.“Managementul se poate concentra acum doar pentru realizarea performanţei”, a spus Rybolovlev pentru site-ul oficial.

Monaco a câştigat ultimul titlu în Franţa în anul 2000, iar în anul 2011 au retrogradat în Ligue 2. La Monaco au evoluat şi jucătorii români Răducioiu şi Daniel Niculae, dar şi tehnicianul Stefan Kovacs.

 7 titluri în Franţa are în palmares Monaco

Monco a fost finalistă a UEFA Champions League în 2004 şi a Cupei UEFA în 1992

Foşti jucători de legendă ai clubului: Manuel Amoros, Fabien Barthez, Youri Djorkaeff, Patrice Evra, Ludovic Giuly, Thierry Henry, Emmanuel Petit, Lilian Thuram, David Trezeguet, George Weah, Enzo Scifo, Glenn Hoddle, ürgen Klinsmann sau Sonny Anderson.

Sursa: Prosport

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.