Celebrul magician David Blaine, 60 de ore cu capul în jos

0

Celebrul magician american David Blaine a cucerit din nou prima pagină a ziarelor, cu cea mai recentă ispravă. El s-a suspendat cu capul în jos, deasupra cunoscutului Central Park din New York şi vrea să stea acolo timp de 60 de ore. Medicii spun că bărbatul îşi asumă un risc enorm cu această cascadorie, care l-ar putea lăsa orb.

Magicianul e suspendat de câţiva stâlpi de metal, la o înălţime de peste 15 metri. El s-a legat de picioare şi vrea să stea cu capul în jos timp de 60 de ore. În acest interval, Blaine nu va putea mânca sau dormi. El va avea totuşi posibilitatea să bea apă, cu ajutorul unui pai şi va urina printr-un tub ce i-a fost ataşat de corp.

Cel mai mare pericol care îl pândeşte pe temerar e însă orbirea. Potrivit doctorului Massimo Napolitano, şeful secţiei de chirurgie vasculară de la Centrul medical New Jersey, Blane şi-ar putea pierde vederea în timpul cascadoriei. Motivul? Poziţia cu capul în jos duce la creşterea presiunii sângelui în cavitatea craniană, în special în zona ochilor. În plus, tânărul de 35 de ani ar putea suferi inflamaţii ale organelor interne şi crampe musculare. Magicianul i-a dat mari bătăi de cap unei moderatoare de televiziune, Kelly Ripa, care a fost nevoită să stea suspendată cu capul în jos, timp de câteva minute, ca să-l intervieveze.

David Blaine e cunoscut ca un dependent de adrenalină, care nu se află la prima ispravă ieşită din comun. În 2003, el a stat timp de 44 de zile într-un bol de sticlă, suspendat deasupra Podului Londrei. Iar la începutul acestui an, a intrat în Cartea Rcordurilor după ce şi-a ţinut respiraţia sub apă, timp de 17 minute şi 4 secunde.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.