Hattrick – o comunitate intre fotbal si economie

6

Hattrick este conform cifrelor cel mai popular manager online de fotbal. In prezent sunt 960 000 de utilizatori activi ce joaca acest joc din intreaga lume (pana si in Afganistan sunt utilizatori). In Romania sunt aproape 24 000 de jucatori de hattrick.

Dar ce este Hattrick?
Hattrick este un manager online de fotbal, ce nu necesita instalarea in prealabil a unui program pe calculator, tot procesul desfasurandu-se in browserul de internet folosindu-te de userul si parola ta. Un manager online presupune ca la inceput, dupa ce te inregistrezi primesti o echipa, echipa e are 18 jucatori cu nume comune, romanesti (ex: Adrian Andronic, Serban Melinte etc.) si un loc in ultima divizie (in Romania sunt 8 ligi, divizia a=liga1, divizia b=liga2 etc.) jocul neavand nicio legatura cu echipele sau cu jucatorii din realitate.

Manager economic de fotbal.

In echipa care ai primit-o ai o serie de jucatori ce au calitati (cea mai mica fiind inexistent, iar cea mai mare divin), destul de slabe, dar potrivite pentru nivelul incepatorului. Acesti jucatori au cate o calitate (mai buna sau mai slaba) pentru oricare dintre caracteristicile: portar, aparare, atac, constructie, pase, rezistenta etc., astfel incat utilizatorul sa-i gaseasca o pozitie cat mai buna pe teren.

Totodata la echipa ai si un antrenor, antrenor ce ii va antrena mai bine pe cei tineri si mai greu pe cei batrani, antrenamentul constand intr-un proces la finalu caruia jucatorilor antrenati le cresc caracteristicile la care au fost antrenati. De asemenea ca manager al acestei echipe, pe langa faptul ca poti denumi echipa dupa bunul tau plac detii si o anumita suma in visterie, suma de bani care trebuie sa o gestionezi astfel incat sa aduci jucatori cat mai buni la echipa, sa le platesti salariile celor prezenti sau sa angajezi specialisti ca : doctori, psihologi, antrenori secunzi etc.

Real-time game.

Totul se joaca in timp real. Astfel intr-o saptamana echipa ta va juca doua meciuri, unul sambata in campionat, iar altul miercurea sau joia, amical sau in Cupa Romaniei. Un sezon in Hattrick tine 4 luni, 14 etape de campionat si 2 saptamani de intersezon. Un meci tine 90 de minute reale, existand si acea pauza de 15 minute intre reprize.

Meciul de fotbal.
Este prezentat in modul text si nu 2d sau 3d, fazele aparand ca o propozitie noua in comentariul jocului. Multi oameni care nu au jucat acest joc sau care sunt la inceput au o parere proasta despre faptul ca nu exista un motor al jocului 2d sau 3d, dar poate tocmai acesta este farmecul, farmec ce doar din interior il poti simti.

Comunitatea?

Da exista o comunitate puternica in acest joc, data de conferinte (asa cum se numesc forumurile in acest joc), conferinte in care vei primi raspunsuri la toate intrebarile despre hattrick si nu numai. De exemplu exista conferinte pentru fiecare echipa importanta de fotbal, pana la conferinte despre IT sau drumetii. Nu stii o melodie dintr-o reclama? La topic-ul “cum se numeste melodia?” vei primii raspunsul. Exista in intreg jocul si moderatori si gamemasteri (Mod si GM) care au grija de bunul simt al utilizatorilor, baneaza persoanele care isi fac mai multe echipe sau care vorbesc nepotrivit. Deci si aici sunt niste reguli de urmat.

Romanii in lume.
Romania are printre cele mai puternice comunitati din intreaga lume la acest joc si totodata echipe foarte bune. Nationala Romaniei a castigat medalii de aur, de argint si de bronz la multe campionate mondiale. Macar la managere online sa fim primii daca nu in real life.

Share.

6 Comments

  1. Aty Alexandru Mihai on

    I am addicted, joc de ceva ani si m-a cam plictisit jocul in sine. In schimb, comunitatea face toti banii si intru zilnic doar pentru a citi conferinta.

  2. si eu sunt addicted de HT de multi ani , inca nu m-am plictisit desi majoritatea prietenilor care au inceput o data cu mine s-au lasta de joc…

  3. Valentin Albu on

    Ar trebui sa incercati http://footballidentity. com , un joc in care fiecare user controleaza un singur caracter dintr-o echipa, fie el jucator , manager sau jurnalist! Jocul se joaca in browserul de internet de 2 ori pe săptămână, de obicei miercurea si duminica sau si sambata cand sunt meciuri de UFCL! Este cu atat mai interesant cu cat in teren la un singur meci se gasesc 24 de useri , deci nu este un joc impotriva calculatorului! Romania sufera in acest moment din cauza lipsei jucatorilor si am cazut pe locul 20 in lume! Avem nevoie de jucatori buni. Avem nevoie de tine!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.