Samsung Galaxy S4 a fost lansat oficial!

0

 

Samsung a dezvaluit noul sau terminal Galaxy S 4, acesta fiind lansat in cadrul unui eveniment care a avut loc la New York.

Imaginile care au iesit la iveala acum cateva zile s-au dovedit a fi reale, noul Galaxy S 4 fiind foarte apropiat ca forma si design de parintele sau, Galaxy S III. Spre deosebire de acesta, noul produs preia o parte din elementele caracteristice ale modelului Note II, cum ar fi rama laterala cu latime constanta sau curbura mai discreta a capetelor superioare si inferioare, si abandoneaza spatele neted in favoarea unei texturi rugoase. Terminalul are dimensiuni de 136,6 x 69,8 x 7,9 mm, greutatea de 130 de grame facand ceva mai usor decat modelul anterior.

Ecranul cu o diagonala de 5″ (4,99″ real) este de tip HD Super AMOLED si ofera o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, oferind astfel o densitate de 441 ppi. Cei care sunt dezamagiti de matricea PenTile a acestui tip de ecran se pot astepta insa la surprize: Samsung a experimentat cu o noua asezare a subpixelilor in cazul ecranului modelului Note II, care s-a dovedit a fi eficienta, si, conform aceleiasi surse chineze care ne-a oferit si imaginile pe care acum stim ca erau corecte, ecranul Galaxy S 4 foloseste o si mai noua schema de aranjare care ar putea reduce si mai mult artefactele PenTile.

Ca si pana acum, Galaxy S 4 va fi motorizat de doua procesoare diferite, in functie de piata pe care va fi comercializat. Inima modelului de baza va fi Samsung Exynos 5 Octa, care va folosi arhitectura big.LITTLE si va oferi 4 nuclee ARM Cortex-A7 tactate la 1,6 GHz si 4 nuclee ARM-Cortex A15 tactate la 1,2 GHz (neconfirmat). Cealalta versiune va folosi solutia Qualcomm Snapdragon 600, care va fi tactata la o frecventa de 1,9 GHz. Samsung nu a specificat clar care va fi criteriul de separare, dar putem presupune ca va fi legat tot de prezenta unui modem LTE.

Lista celorlalte specificatii hardware include o memorie RAM cu o capacitate de 2GB, stocare interna de 16, 32 sau 64 GB, slot MicroSDXC, adaptor Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC si o baterie cu o capacitate de 2600 mAh. Pe lista de senzori si-au facut aparitia si doua prezente inedite, un senzor de umiditate si unul de temperatura, iar Galaxy S 4 va oferi si un modul irDA pentru a putea fi utilizat ca telecomanda.

 samsung galaxy s4

Galaxy S 4 va oferi doua camere foto, cea principala urmand sa foloseasca un senzor cu o rezolutie de 13 MP, in timp ce partenerul frontal va avea 2 MP. Acestea vor oferi o serie de facilitati noi, cum ar fi captura in rafala a 100 de cadre in numai 4 secunde, posibilitatea de utilizare concomitenta pentru captura video sau convorbiri video.

Aceste facilitati noi vor fi dublate de optiunile software de care deja am auzit, cum ar fi derularea paginilor (Smart Scroll), care insa nu necesita doar miscarea ochilor ci si inclinarea terminalului, controlul redarii media cu ajutorul privirii (Smart Pause) sau controlul interfetei prin gesturi (Air Gestures), care preia functiile oferite de Galaxy Note II dar fara a mai depinde de un stylus. La acestea se mai adauga un asistent S-Voice imbunatatit si S Voice Car, care simplifica utilizarea fara maini in masina. Ultima noutate software este S Health, un modul de asistenta pentru amatorii de miscare, care va monitoriza pulsul, temperatura si alti parametri importanti pentru sanatate prin intermediul unui accesoriu S Band, vandut separat.

Samsung Galaxy S 4 va fi disponibil in doua versiuni, alb si negru, iar acesta va ajunge pe piata la sfarsitul lunii aprilie. Samsung planuieste o lansare ampla, anuntand 327 de operatori din 155 de tari, insa pretul terminalului este momentan necunoscut.

Sursa: orange.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.