Serendipity. Noroc in Dragoste

0


Pe John Cusack l-a intrigat modul în care a fost creatã povestea. “Mi s-a pãrut foarte istet faptul cã soarta este aici un adevãrat personaj. Asa cã mi-am zis cã, odatã ce s-a pus mecanismul în miscare, fiecare se va întâlni cu cine trebuie si toate se vor aranja acolo unde le este locul, si o sã fie distractiv sã urmãresti cum se întâmplã toate astea.”
Despre personajul sãu, Jonathan, Cusack spune: “E un om ca multi altii. Produce o emisiune sportivã, dar si-ar dori sã filmeze documentare. E pe cale sã se însoare, dar vede peste tot semne care îl poartã înapoi în timp cãtre acea noapte specialã cu Sara. Asa cã îsi roagã prietenul cel mai bun sã facã un lucru nebunesc chiar înainte de nuntã: sã-l ajute s-o gãseascã pe fata cu care a petrecut opt ore cu multi ani în urmã.”
Kate Beckinsale afirmã despre personajul ei: “Mi-a plãcut cã am putut sã joc rolul unei femei care la început crede atât de mult în destin, oricât de nestiintific ar pãrea acest fapt, iar peste câtiva ani e schimbatã complet, nu mai crede deloc în soartã. Iar apoi e obligatã sã porneascã în aceastã cãlãtorie de descoperire a unui compromis între cele douã atitudini. Ea îsi face o anume impresie despre Jonathan, iar mai târziu se întreabã dacã nu cumva universul îi spune cã a gresit neîncercând sã-l regãseascã. Asa cã se hotãrãste sã mai încerce o datã.”

Regizorul Peter Chelsom a fost interesat de proiect pentru cã “odatã ce intelegi ideea filmului, simti o energie incredibilã emanând din el. Iar cursa celor doi care se cautã reciproc si mereu trec unul pe lângã altul te tine cu sufletul la gurã. Când am citit prima datã scenariul, chiar m-a emotionat, iar asta conteazã cel mai mult. Dacã scenariul îmi provoacã un anume sentiment când îl citesc, atunci încerc sã îl captez si pe peliculã. Iar cu NOROC IN DRAGOSTE am stiut cã pot face ceva bun.” Chelsom a fost curios mai ales în ceea ce priveste cele douã drumuri diferite pe care le iau personajele. “Cred cã depinde doar de noroc dacã doi oameni se întâlnesc sau nu. Dacã te uiti în trecutul lor, îti dai seama cât de întâmplãtoare a fost întâlnirea lor. Toti spunem: ”Dacã as fi pierdut autobuzul sau dacã n-as fi luat taxiul ãla sau dacã nu m-as fi întors la magazin, atunci…” Uitati-vã la personajele din film: cât de mult trebuie sã se lupte si cât de sinuos e drumul lor. Iar ceea ce mi-a plãcut cel mai mult la ele este cã fac tot felul de lucruri nebunesti si nu-si pot explica de ce le fac. Cred cã oricine se poate regãsi în ele.”
Lui Chelsom i-a fãcut o deosebitã plãcere sã lucreze cu cei doi actori: “Ce se întâmplã între John si Kate e foarte romantic, dar nu siropos. Ambii au personalitãti puternice, astfel cã povestea lor este o comedie romanticã. Pe parcursul filmãrilor, au venit cu foarte multe idei bune pe care le-am pus în practicã.”

NOROC IN DRAGOSTE a fost realizat în New York, iar întreaga echipã a fost încântatã sã filmeze în locatii celebre, precum Central Park, Waldorf Astoria, Soho, Bloomingdales, Serendipity Dessert Shop, si alte locuri din Manhattan.
Filmarea unor scene de iarnã în mijlocul lui august a fost o adevãratã provocare pentru producãtori. Ei s-au “luptat” cu substanta anti-tântari care fusese împrãstiatã prin Central Park, oprindu-le filmãrile, si au avut nevoie de sute de figuranti si tone de zãpadã artificialã ca sã recreeze atmosfera de Crãciun. Cât despre scenele de la patinoarul din parc, realizatorii au creat propriul ring în interiorul celui existent, din gheatã artificialã care a fost depusã pe straturi.

Si melodia din film Shawn Colvin-When you know

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.