Balciul de azi vs Balciul de altadata

5

Pentru multi huseni, cat si pentru mine balciul de astazi chiar nu mai reprezinta decat un balci intr-un alt sens al cuvantului, si asta poate si pentru ca anii au trecut si nu mai are acelasi impact pe care il avea acuma cativa ani cand asteptam cu nerabdare sa vina balciul la Husi.

Banuiesc ca pentru comercianti a fost si va fi doar o afacere, dar pentru noi cei care il vizitam , cel putin pentru mine reprezenta altceva. Azi probabil poti sa mananci 2 mici sa bei 2 halbe de bere sau sa gusti un pahar de must si sa te dai in “gadilici”.

Pentru voi huseni ce reprezinta balciul de azi?  Si ce a reprezentat candva?

 

Share.

5 Comments

  1. Balciu . . . . .pai balciu in ziua d azi se descrie cam asa !!! Praf , tiganie , Bisnitari , Betivi , si cam atat nimik altceva . . . . tiganie multa !!

  2. da….pai ce sa mai spunem altceva decat ca manaci 2 mici si bineinteles nu dau nume dar e recunoscut in oras si toata lumea a mancat de la el si am stat in pat vreo 2 zile ca au fost vai de capul lor micii…toate resturile de carne care nu le-a putut vinde au bagat la mici si lasa ca prostimea cumpara……cel putin 1/3 din pop.husului au suferit dureri din cauza a ceea ce se numeste mic si carnati…..rusine d-lui patron……..

  3. Nu am mai vazut iarmarocul de aproape 50 de ani
    ma gandesc cu nostalgie
    la lumea care se imbulzea sa vada circarii cu Omul de Fier Titi boldescu cu Coana Manda care umfla burta ca un balon cu Femeia Sarpe cu Zidul Mortii cu Balanteiele lui Iuju cu Omul care inghite Sabii cu Roate norocului si flacaii care isi incercau puterile cu lovituri de baros care aprindeau becul daca lovitura era destul de puternica sau cu copii care furau pepeni dela producatori Toti copii se dau in vant dupa gogosi dupa flori din hartie creponata sau sa castige COCOSUL la tras la tinta Unde sant vremurile acelea
    TOT VACARMUL ERA FRUMOS ORCHESTRAT DE VESTITII LAUTARI AI FANFAREI DELA COZMESTI

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.