Bursa pariurilor electorale

0

Alegerile parlamentare reprezintã o ispitã si pentru pariorii învederati, care se înghesuie sã facã rãmãsaguri pe scorurile partidelor sau pe sansele electorale ale unor candidati mai cunoscuti.

În prezent, PD-L este cotat cel mai bine la bursa pariurilor, iar politicieni cunoscuti precum Cãlin Popescu Tãriceanu, Elena Udrea, Mircea Geoanã, Adrian Nãstase, Crin Antonescu, Cristian Diaconescu sau Ioan Talpes sunt creditati cu prima sansã în colegiile în care candideazã. Alti debutanti, precum Gigi Becali si Florin Cãlinescu sunt tinte favorite ale împãtimitilor jocului, ei devansând politicieni cu stagii vechi în domeniu.

O cotã mai bunã pentru un partid sau pentru un candidat nu înseamnã însã mai multi bani în buzunar pentru pariori. Eventuale surprize ce ar putea din partea celorlalti contracandidati ar oferi posibilitãti mai mari de câstig. În prezent, pe site-ul www.bet-at-home.com, PD-L este creditat cu o cotã de 1,55 atunci când se pune problema acumulãrii celor mai multe voturi în ziua alegerilor parlamentare. PSD oferã o cotã mai atractivã pentru pariori de 2.00 în timp ce o eventualã clasare pe primul loc a PNL ar face ca banii investiti sã aducã un profit de 7,5 ori mai mare.

Patronul dat ca sigur, bodyguardul sãu nu

Cei care cred în steaua electoralã a candidatului PNG, Cãtãlin Zmãrãndescu ar putea obtine câstiguri de 20 de ori mai mari dacã prognosticul lor s-ar adeveri. Pentru asta însã, bodyguardul patronului Stelei, trebuie sã întruneascã mai multe voturi decât contracandidatii sãi din Colegiul 25 al Capitalei: social-democrata Luminita Anghel, cotatã cu 4,50 sanse de reusitã si democrat-liberala Elena Udrea, cea care ar aduce un procent de câstig de doar 10 la sutã pentru pariori, prognosticul ei de succes fiind de 1,10.

Nici liderul PNG-CD, Gigi Becali, nu ar îngrosa mai mult portofelul jucãtorilor. Succesul sãu ar fi previzibil, fiind cotat pentru colegiul 20 cu aceleasi sanse de reusitã ca si Udrea. Principala sa contracandidatã, Oana Niculescu Mizil ar aduce un profit de 4,5 ori mai mare în cazul în care va fi aleasã deputat.

Topescu, la egalitate cu Talpes

Perspective de câstig financiar le oferã lupta pentru postul de senator la nivelul colegiului bucurestean numãrul 7 dintre reprezentantul PSD, Ioan Talpes si rivalul liberal, Cristian Topescu. Ambii au cote similare: 1:1,75, ceea ce induce posibilitatea unui profit de 75 de procente.

Confruntarea dintre liberalul Crin Antonescu si social-democratul Rãzvan Theodorescu pentru un post de senator la nivelul colegiului 2 Bucuresti nu prezintã prea multe motive de atractie. Ambii sunt apreciati cu sanse relativ egale, cu un mic avans pentru liberal care beneficiazã de o cotã de 1.1,60 fatã de 1:1,90 a rivalului din PSD. Aceleasi cote se regãsesc si în cazul altor meciuri cu mizã senatorialã, Cristian Diaconescu (PSD) – Dida Drãgan (PNL) si Anca Boagiu(PD-L) – Serban Nicolae (PSD).

Meci cu mizã între Cãlinescu si Cintezã

O confruntare electoralã cu mizã interesantã este oferitã de debutantul liberal, actorul Florin Cãlinescu si mult mai experimentatul în ale politichiei taine, democrat-liberalul Mircea Cintezã. Amândoi candideazã în acelasi colegiu pentru un loc de parlamentar de Pitesti, iar deznodãmântul se anuntã nesigur. De aici si cotele mai mari cu care sunt creditati cei doi. În caz de succes electoral, Cãlinescu ar aduce un câstig dublu, în timp ce Cintezã are o cotã de 2,85, iar social-democratul Octavian Stireanu ar induce o triplare a pariului electoral.

Profit neglijabil de pe urma lui Geoanã si Tãriceanu

Previzibilã este datã si victoria lui Cãlin Popescu Tãriceanu în Ilfov si a social-democratului Adrian Nãstase în zona Mizil. Ambii au o cotã de 1.15 , în timp ce liderul PSD, Mircea Geoanã, aduce doar 10 procente în plus persoanei care pariazã pe succesul sãu electoral în colegiul Dãbuleni. Contracandidatii lor sunt creditati cu sanse mici de reusitã. Totusi, o eventualã rãsturnare de cãtre electorat a calculelor politice ar aduce pariorilor o cvadrublare a sumelor investite.

Sursa: ziare.com

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.