Ce nu stiai despre sarut

3

Daca ar fi doar o simpla atingere de buze, nu s-ar fi scris atata despre el. Daca ar fi fost mereu la fel, oamenii l-ar fi gasit plictisitor. Nu l-ar fi practicat atata timp. Daca un sarut nu ar implica si suflet, sentimente sau afectiune, nu am saruta intr-un mod atat de diferit. Tandru, senzual, patimas, prieteneste, profund, superficial sau prieteneste, etc. Daca am crede ca stim totul despre sarut, nu ar mai exista atatea lucruri noi si interesante de descoperit despre el. Ca acestea de exemplu:

Vechii egipteni obisnuiau sa se sarute apropiindu-si nu buzele, ci nasurile. La romani, sarutul pe buze sau sarutul ochilor era considerat drept salut.

Unii oameni de stiinta sunt de parere ca persoanele avand aceeasi culoare a parului au parte de cele mai pasionale saruturi.

Pe 15 septembrie 1990, in cadrul unui festival, Alfred Wolfram din New Brighton a sarutat 8001 de persoane intr-un interval de 8 ore, aproximativ 16 persoane pe minut.

Chinezii nu au practicat obiceiul sarutului inainte ca acesta sa fie introdus de occidentali. Chiar si atunci, au fost reticenti fata de practicarea sarutului.

Creierul uman dispune de anumiti neuroni care ne ajuta sa gasim buzele persoanei pe care intentionam sa o sarutam chiar si pe intuneric.

Exista anumite legi si restrictii legate de sarut care nu inceteaza sa ne uimeasca si astazi. In Indiana, este ilegal ca un barbat cu mustata “sa sarute fiintele umane”. In Hartford, CT este ilegal ca un barbat sa-si sarute sotia intr-o zi de duminica.

In Italia secolul XVI, in Napoli, sarutul era considerat drept jignire, fiind pedepsit cu moartea.

Onur Guentuerkuen, un cercetator german, a descoperit ca, atunci cand se saruta, doua treimi din oameni au tendinta de a a-si intoarce capul spre dreapta. Cercetatorul a ajuns la aceasta concluzie studiind modul in care s-au sarutat sute de cupluri.

4400 de cupluri s-au sarutat simultan, timp de 10 secunde, pe strazile din Chile, stabilind recordul mondial al celui mai mare numar de oameni care s-au sarutat vreodata in acelasi timp.

Sondajele efectuate de Alfred Kinsey in anii ’50 au aratat ca sarutul reprezinta cea mai des intalnita tehnica de preludiu.

De sarbatoarea Sfantului Valentin, un cuplu italian a intrat in Cartea Recordurilor prin cel mai lung sarut al acestei sarbatori: 31 ore si 18 minute, depasind recordul stabilit anterior, 18 minute si 33 de secunde. Dupa sarutul de 31 de ore, barbatului i s-a facut rau insa.

Prin sarut, in organism sunt eliberate substante similare celor pe care organismul le elibereaza in timpul unei miscari fizice intense precum alergatul in cadrul unui maraton sau trasul cu arma. Din aceasta cauza, bataile inimii se intensifica, iar respiratia devine neregulata.

Primul film continand o scena de sarut a fost in 1896. Filmul s-a numit “Sarutul”.

In timpul unui sarut de 1 minut sunt arse 26 de calorii.

Conform unui sondaj realizat de britanici cu prilejul Zilei Nationale a Sarutului cea mai buna scena de sarut dintr-un film a fost Sarutul dintre Patrick Swayze si Demi Moore din celebrul film “The Ghost”.

Cele mai multe saruturi dintr-un film au fost inregistrate in “Don Juan” (1927) si anume 127.

In medie, un om petrece 336 de ore sarutandu-se. In timpul unui sarut sunt stimulati simultan 34 de muschi.

In timpul unui sarut are loc un transfer de 5 milioane de bacterii.

Cel mai lung sarut subacvatic a fost de 2 minute si 18 secunde si a avut loc in Japonia, pe 2 aprilie in 1980.

Share.

3 Comments

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.