Cinci trucuri pentru a fi mai fericit

4

Pana nu de mult, oamenii de stiinta sustineau ca fericirea e determinata genetic, de starea de sanatate sau de orice alti factori asupra carora noi nu avem nici un control. Cele mai recente studii arata insa ca, de fapt, noi insine putem prelua controlul propriei dispozitii, fiind capabili sa o transformam intr-una de zile mari.

1. Fii recunoscator tuturor celor care ti-au dat o mana de ajutor la un moment dat. Gandeste-te la persoanele care ti-au facut un bine, care te-au sprijinit intr-o actiune, care te-au sustinut si scrie-le un mail, trimite-le un mesaj de multumire.

2. Fii optimist sau cel putin incearca sa vezi partea plina a paharului. Esti pesimist din nastere? Iata un exercitiu simplu, care te va aduce mai aproape de grupul optimistilor: lasa-ti imaginatia sa zburde. Imagineaza-ti ca in cativa ani vei avea o viata perfecta, vei reusi sa-ti rezolvi problemele, iti vei gasi sufletul pereche. Viseaza, ai voie. Ba chiar e recomandat!

3. Gestioneaza toate intamplarile fericite din viata ta.Pune mana pe un carnetel si noteaza, la sfarsitul fiecarei saptamani, ce lucruri bune ti s-au intamplat in ultimele zile.

4. Concentreaza-te asupra calitatilor pe care le ai. Nu esti foarte ordonat? Nu conteaza, poate te pricepi de minune sa spui bancuri. Spune-le bancuri prietenilor tai si radeti impreuna.

5. Fa acte de caritate. Sentimentul ca ai facut un bine cuiva aflat in dificultate te poate misca pana la lacrimi. De fericire, bineinteles.

Sursa: Flacara Iasului

Share.

4 Comments

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.