Voteaza legal! Campanie de prevenire si informare

0

presedintie-2014În contextul desfăşurării alegerilor pentru Preşedintele României, Ministerul Afacerilor Interne are responsabilitatea de a lua toate măsurile pentru asigurarea unor alegeri corecte, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Pentru asigurarea unui informări corespunzătoare a cetăţenilor cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei electorale, Ministerul Afacerilor Interne a iniţiat campania de prevenire şi informare a cetăţenilor „Votează legal!”. Aceasta se va derula la nivel naţional pe tot parcursul procesului electoral.

În cadrul acestei campanii, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost realizate 40.000 de afişe cu mesajul campaniei, un spot tv, un spot radio şi mai multe bannere web.

Materialele de promovare a campaniei au fost distribuite în toate unităţile subordonate Ministerului Afacerilor Interne care, prin natura atribuţiilor, pot informa un număr mare de cetăţeni: secţiile de poliţie, serviciile publice comunitare de evidenţă a populaţiei, de eliberare a paşapoartelor, serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. Afişele vor fi postate şi la toate secţiile de votare din ţară.

Demersului nostru s-au alăturat posturi de televiziune şi radio, publicaţii centrale şi locale, cât şi alte instituţii publice sau private, astfel încât veţi regăsi mesajele campaniei, atât în mass-media, cât şi în spaţii publice, mijloace de transport în comun, gări. Campania de prevenire şi informare „Votează legal!” se derulează inclusiv pe internet.

Pentru sesizarea unei fapte care contravine legislaţiei electorale, sunaţi la numărul unic de urgenţă 112 !

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.