Olanda, raiul lalelelor privit de sus

6

Se-apropie luna mai, trecem de pe un picior de plai pe altul, schimbam gura de rai cu o alta si ajungem în Olanda.

Patria lalelelor nu este la noi, la Pitesti. De fapt, ar putea fi si acolo, însa exista o patrie mai mare a lalelelor, ceva mai populara la scala mondiala, în Olanda.

Aici, în tara lalelelor, luna mai îsi face loc într-un caleidoscop de culori aruncate pe câmpii. Nu mai putin de 10.000 de hectare sunt cultivate cu bulbii tulipelor emblematice pentru patria morilor de vânt, a lui Van Gogh, a sabotilor de lemn sau a canabisului.

Mai bine de trei miliarde de bulbi sunt plantati la sfârsitul lui octombrie. În mai, doua treimi dintre tulipe iau calea pribegiei – adica sunt exportate, majoritatea în America si Germania.

Odata ce spectacolul de culoare s-a terminat, la sfârsitul primaverii calendaristice culturile se reprofileaza, trec de la “de-ale ochiului” la “de-ale gurii”. Si de-aici ne întoacem acasa, ca povestea cu grânele, fructele si legumele o avem si noi.

Sursa: Click

Share.

6 Comments

  1. Cat de superbe sunt imaginile. Stiam de olandezi ca au cele mai multe plantatii de lalele, da’ n-am vazut niciodata poze. Sunt absolut mirifice.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.