Paradoxuri in relatii

7

Inteleg ca frumusetea este relativa, dar la fel de bine stiu ca uratenia este generala – mult mai usor cad oamenii de acord asupra unui lucru urat decat asupra unui lucru frumos. Am colindat multe site-uri (dating si/sau retele sociale), am vizualizat multe profiluri si am contactat multe persoane. Am dat doar de paradoxuri. E fascinant cati oameni sunt singuri si in acelasi timp ce pretentii inalte au de la cei care vor sa-i contacteze.

E fascinant cat de mult pun femeile accent pe bun simt si de cat de putin dau dovada cand raspund la mesaje. E fascinant cand au 80 de kilograme la o inaltime de 1,60, dar vor sa fie contactate de barbati de 1,80, la 75 de kilograme. Inteleg, iarasi, ca atunci “cand iti doresti ceva, tot universul conspira pentru a-ti implini visul”, dar nu inteleg de ce uita ca “Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista”.

Inteleg ca toate femeile doresc sa-si intalneasca “printul”, dar nu inteleg de ce devin ofuscate sau se sperie atunci cand le opresti pe strada sa le inviti la o cafea. Inteleg ca vor sa discute sau sa aiba ce discuta cu interlocutorul, dar nu inteleg de ce raspund monosilabic la intrebari si apoi asteapta o alta intrebare. Inteleg ca se plang ca prietenul sau sotul nu le mai dau atentia de la inceputul relatiei, dar nu inteleg de ce intre timp se tund scurt, nu se mai machiaza, poarta o rochie doar cand sunt invitate la o nunta si iau mult in greutate. Si ca tot a venit vorba de machiaj… inteleg ca retuseaza aspectul si ca uneori mai ascunde din defecte, dar cand ceri sa fii placuta asa cum esti, te referi la atunci cand ai machiajul pe fata sau la atunci cand te trezesti dimineata?

Desigur ca o parte din paradoxuri se aplica si barbatilor, dar m-am referit la “ele” pentru ca spun mereu ca “barbatul trebuie sa faca primul pas; daca il contactez eu, va sti ca imi place de el si nu va mai munci”. Paradoxal asadar … chiar daca le atrage atentia cineva, nu fac nimic in directia asta. Sunt desigur si exceptii, dar nu ele fac subiectul acestui text si nu se vor simti ofensate in niciun fel.

Share.

7 Comments

 1. …pentru ca femeile au alt ”manual de utilizare” decit barbatii si pentru ca barbatii nu mai au timp si nici chef sa-l ”citeasca”… :)
  In rest, sunt de acord cu tot ce ai scris(nu stiam ca intalnirile astea on-line se ”admit” dupa inaltime, greutate…eu credeam ca oamenii se plac pentru ca au un dialog mai special…):) Intr-adevar, foarte multi oameni sunt singuri pentru ca ori nu stiu ce vor, ori nu spun cu-adevarat ce vor si de-aici paradoxuri, cum spui tu. Fiecare se ascunde sub o masca si e nevoie de timp, efort si rabdare pina mastile sunt date jos. Si lucrurile astea trebuie sa vina din ambele parti, insa nimeni nu mai are rabdare. Paradoxul e ca toti vrem acelasi lucru: sa ne gasim jumatatea; ii aud pe unii care sunt intr-o relatie ca vor sa-si gaseasca jumatatea…alt paradox! Pai, cum s-o gasesti cind te complaci intr-o relatie din care nu faci parte? ”Ca sa nu fiu singura” vine raspunsul sau ”e grea viata de unul singur, sunt mai mici cheltuielile in doi” !!!!! Sau, de ce mai stai cu X daca tot o inseli cu altele? ”Pai, e comod, si nu poti fi tot timpul fidel…” vine iar raspunsul…
  Si…de-aia, Ea e o fata ok dar a avut pe unul care s-a jucat cu creierii si sufletul ei si a dezamagit-o , iar el, saracul, era si el ok inainte sa-i fi facut una, doua , trei, creierii varza si s-a razbunat pe Ea… si varza fiind amindoi, desi s-au dorit unul pe celalalt nu au putut fi impreuna pentru ca niciunul nu a avut incredere in celalalt! Ce fac acum cei doi? Pai, fiecare are o relatie, Ea e cu cineva dar isi asteapta ”jumatatea”, El, are o relatie acasa si 3-4 in paralel !!! Evident, si el tot ”jumatatea” si-o asteapta, altfel n-ar cauta atit de infrigurat pe net, nu?! :) Nu e paradoxal?! Am relatat pe scurt, povestea de ”dragoste” a 70% din cuplurile pe care le cunosc. Paradoxal sau nu, decit asa, mai bine singura!
  Mi-a placut postul,Adrian, mai vin pe-aici! :)

 2. Aty Alexandru Mihai on

  Eu sunt absolut impotriva intalnirilor online, nu cred ca duc la ceva concret, desi am cunoscut cateva cazuri la care a mers. Nu cred ca persoana din spatele tastelor este sincera si cu siguranta are ceva de ascuns pentru ca altfel nu si-ar mai fi cautat jumatatea pe net, dincolo de monitor, ci in lumea reala. Nu zic ca nu poti cunoaste oameni pe internet, dar este esential ca intalnirile sa se poarte direct. Astfel, toate criteriile astea de intalniri online pentru mine sunt egale cu zero, fiecare poate avea pretentii ridicate, dar cu siguranta datele sale caracteristice sunt nerealiste.
  Mai bine citim “manualul de utilizare” de care pomenea justina decat sa trecem la utilizarea automata invatata pe net.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.