Senatorul Nelu Tataru il invita pe premierul Ponta la discutii cu manifestantii de la Pungesti

0

Senatorul de Husi, Nelu Tataru a sustinut o declaratie politica cu titlul: Pungestiul este la fel de important ca Rosia Montana! Si ca, de altfel, oricare colt din aceasta tara!

Pungestiul a devenit, in ultima perioada, un spatiu extrem de tensionat, spre casa toata Romania priveste si – din pacate – putini sunt cei care inteleg concret ce se intampla acolo, ce se petrece si ce vrea, de fapt. Unele voci – mai cu seama din partea autoritatilor, spun ca un grup de persoane incearca sa impiedice un obiectiv de interes national, in timp ce alte voci, mai cu seama din mass media si din societatea civila, arata ca acolo sunt oameni simpli, care cred ca sanatatea mediului in care traiesc le este pusa in pericol, prin explorarea gazelor de sist. In atare situatie, domnule prim-ministru Victor Ponta si doamna Ministru al Mediului, Rovana Plumb, as indrazni sa va intreb: nu credeti ca acesti oameni, despre care s-a spus ca sunt doar “100 de oameni mai infiebantati”pot fi convinsi  sa accepte un dialog cu autoritatile, cu cei care au decis, pana la urma, aprobarea unei asemenea investitii in Romania? Am vazut ca in cazul Rosia Montana, domnul prim-ministru Victor Ponta a mers la oamenii nemultumiti si le-a spus ca “dialogul este calea cea mai eficienta de rezolvare a problemelor”. De ce sa nu fie si pungestenii, beneficiari ai aceluiasi tip de atitudine, primind de la Bucuresti, din partea celor care au decis pentru ei sustinerea explorarii gazelor de sist, o serie de explicatii, de argumentari, fie ele si…postume?

Eu am incredere ca acesti oameni ar intelege motivele rationale si, in plus, s-ar simti luati in consideratie. Personal, sustin cu toata taria proiectele de interes national, investitiile care sa aduca bunastarea romanilor si , in genere, strategiile care ar putea ajuta acest popor sa evolueze, spiritual si material! Dar nu pot sa nu remarc faptul ca, cel putin in cazul protestatarilor de la Pungesti, dorinta autoritatilor  de a detensiona situatia pe cale pasnica, prin dialog, nu prea s-a invederat.

Personal, nu cred ca e suficient ca autoritatile sa trimita jandarmii la Pungesti, sa-i goneasca acasa pe protestatari, cand, cei in masura, cu autoritatea functiei publice detinute, i-ar putea convinge cu argumente logice pe protestatari , ca proiectul gazelor de sist e unul bun pentru Romania si nu e nociv. Eu sper ca exista aceste argumente temeinice bine structurate undeva si ele trebuie expuse public oamenilor! Profesia mea de medic chirurg si relatia mea directa cu oamenii de-a lungul atator ani, m-a invatat un lucru pe care, de altfel, il stiam de la parintii mei: nu exista “nu pot”, dar exista “nu vreau”! Eu am toata increderea ca oamenii de la Pungesti, de la Gagesti, din zona Barladului si de oriunde se vor mai pune aceste sonde, pot intelege ca un lucru este bun pentru tara, dar cu conditia ca cei pusi sa decida, sa le dea lamuririle necesare, cu oricat timp si efort ar fi nevoie pentru asta! Personal, chiar nu mai vreau sa vad nicaieri in tara noastra, nu doar in judetul pe care il reprezint, oameni luati “pe  sus” de jandarmi, batrani ïn lupta”cu fortele de ordine, dar nici protestatari care darama gardurile unei companii private. Ca asemenea situatii sa nu se mai intample, este nevoie de dialog!

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.