Asfaltarea Husului decurge foarte bine!

6

Dupã aproape doi ani de amânãri, tergiversãri, sperante, contestatii si multi nervi, iatã cã prima masinã de asfalt a fost turnatã pe strãzile Husului! Este doar începutul modernizãrii drumurilor din oras, la care se lucreazã într-un ritm alert. Pentru a mentine graficul de lucrãri, muncitorii, chiar si ieri, duminicã, la peste 40 grade Celsius, erau la locul de muncã.

Pentru muncipiul Husi, momentul este unul care meritã retinut în istoria localã, asfaltarea fiind proiectul de cãpãtâi, la care a sperat majoritatea primarilor postdecembristi. Reusita a fost posibilã abia acum, în mandatul lui Ioan Ciupilan, nu fãrã doi ani plini de scandal si divergente, pentru desemnarea firmei care sã execute lucrarea de avergurã. De mai bine de o lunã de zile, SC “Drumuri si Poduri” Gheorgheni a început în fortã lucrãrile premergãtoare procesului de asfaltare si, din ce au fãcut pânã acum, dar si din ritmul impus activitãtii, aceastã firmã dã semnalul unei seriozitãti cu care, în ciuda scepticilor, vrea sã îsi îndeplineascã obligatiile. Valoarea întregului proiect destinat regenerãrii municipiului Husi, prin modernizarea spatiilor publice urbane, a fost de 53,643 milioane lei, din din care s-a realizat si proiectul privind supravegherea video stradalã, dar si amenajarea unui Centru de Consultantã, precum si parcul din zona Recea.

Asfaltarea în sine, valoreazã în jur de 9,7 milioane de euro, bani proveniti în principal din fonduri europene, precum si din partea Guvernului (din 2010), la care s-a adãugat si dintr-o contributie localã de 867.552 lei. S-a plãnuit asfaltarea a 37,5 kilometri de strãzi intraurbane, însemnând 112 strãzi. S-a fixat apoi trei fronturi de lucru, însã cele mai avansate lucrãri sunt pe strãzile din cartierul “Dric”.

Fostul ministru al Dezvoltãrii Regionale, Elena Udrea a avut un aport important în realizarea proiectului asfaltãrii. În noiembrie 2010, Elena Udrea, la invitatia deputatului Dan Marian, venea la Husi, pentru a semna documentele prin care municipiul dintre vii avea acces la cele peste 11 milioane de euro. Parcã nici nu mai conteazã acum care au fost resorturile contextului politic de la acel moment, de vreme ce marea dorintã a husenilor, asfaltarea, primea o nesperatã… undã verde! Primitã frumos la Husi, cu flori si Sala mare a Primãriei arhiplinã, Elena Udrea a semnat proiectul ce aducea Husului în jur de 11 milioane de euro. “Semnez cu bucurie acest contract si as vrea sã mã mai chemati la Husi, când orasul va fi complet asfaltat”, a spus la plecare, mai în glumã, mai în serios, ministrul de atunci, Elena Udrea.

Sursa: Vremea Noua

Share.

6 Comments

  1. Da, merge extrem de bine… Mi-au spus parintii ca pe varianta au asfaltat doar jumatate de strada si in rest au peticit-o. :) Daca lucrurile raman asa in curand tirurile ce vor trece pe acolo vor da jos casa dupa casa..

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.