Cum a ajuns un Nokia vechi sa valoreze 2.000 de euro

10

Multi romani au aflat recent ca au in casa o mica avere. Este vorba despre banalul Nokia 1100, care a ajuns sa valoreze pe “piata neagra” si 2.000 de euro, dupa ce o companie obscura a lansat pe piata zvonul ca aparatul ar putea fi folosit de hackeri.

nokia1100Specialistii din IT sustin insa ca zvonurile sunt simple fabulatii si ca ar putea fi vorba despre o noua inselatorie de genul “masinii de cusut Singer”.

Potrivit Romaniei Libere Nokia 1100, un telefon care s-a vandut pe glob in peste 200 de milioane de exemplare, a devenit peste noapte un dispozitiv electronic dorit de hackerii din toata lumea.

Motivul? Modelul respectiv ar avea, din fabricatie, o defectiune care permite obtinerea parolelor unor conturi bancare personale si, prin urmare, spolierea posesorilor acestora de sume importante de bani.

Sursa informatiilor despre posibilitatile inedite ale modelului Nokia 1100 – este vorba numai despre telefoanele fabricate in Germania, la Bochum, in anul 2003 – ar fi o companie din Olanda, Ultrascan Advanced Global Investigations, specializata in investigarea de fraude pe internet.

Unul dintre angajatii companiei respective a declarat, in aprilie 2009, ca modelul respectiv ar avea o defectiune de soft care permite interceptarea mesajelor primite de proprietarii telefoanelor de la bancile unde acestia au cont.

Afirmatiile lui Frank Engelsman au fost preluate de agentii de presa, ziare si forumuri, desi Nokia a dezmintit oficial, printr-un comunicat, faptul ca modelul respectiv ar avea aceasta problema.

Sursa: Ziare.com

Share.

10 Comments

  1. @Roxy, vrajeala nu cred ca e daca s-au vandut atatea pe 2000, 5000, 20000 euro .. totusi, nu’s chiar asa multi idioti. si cine da atatia bani stie si cum sa-l foloseasca pt spart coduri bancare, nu-l iau doar asa ca au auzit zvonuri

  2. Pingback: Adrian Manolache » Blog Archive » Cum a ajuns un Nokia vechi sa …

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.