Incepe Studentiada!

1

Învaţă să trăieşti studenţeşte! Sub acest slogan debutează astăzi cel mai mare festival studenţesc din ţară, în care tinerii se distrează într-o săptămînă cît pentru tot anul. Studenţii de la Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” vor putea susţine o “sesiune în 30 de minute”, în care îşi vor testa cunoştinţele din anii anteriori. Seara se va încheia la Casa de Cultură a Studenţilor, unde Mihai Mărgineanu va susţine un concert intitulat sugestiv “Mă iubeşte studentele”.

Mîine va fi ziua pasionaţilor de alpinism, a umorului studenţesc în stand-up comedy, a concursurilor de dans, karaoke şi bancuri. Tot mîine va începe şi “Studenţiada Sportivă”, în campusul din Agronomie – campionate de volei, streetball, tenis de picior şi fotbal.

Următoarea zi va fi dedicată training-urilor şi concursurilor de cultură generală. Joi vor avea loc dezbateri care îşi propun să promoveze egalitatea de şanse. Studenţii vor avea ocazia să vadă cum este să fii “Primar pentru o zi” în căminul T1, iar în parcarea Rectoratului Universităţii Tehnice se va putea participa la un miniconcurs cu maşinuţe. Seara se va încheia cu un spectacolul de divertisment Roma Party.

Finalul manifestărilor va cuprinde dialoguri interculturale, workshop-uri pentru îmbunătăţirea imaginii oraşului, seri de teatru, olimpiade sportive, recitaluri folk care îl vor avea în prim plan pe Mircea Baniciu, jocuri pe calculator şi campanii antidrog.

Studenţiada este organizată de Uniunea Studenţilor din România şi are loc simultan în 11 oraşe universitare.

Programul studentiadei pe larg

Luni 26 octombrie 2009

Sesiune in 30 de minuteUniversitatea Tehnica “Gh. ASACHI” din Iasi – “Sesiune in 30 de minute” este un proiect cu traditie cu care ne-am obisnuit! Studentii din anul II de studiu pot sustine o mica testare a cunostintelor din anul anterior. Fie ca esti integralist sau ai o ” sesiune” de restante te vei relaxa pentru 30 de minute, timp in care vei vedea principalele puncte pe care se axeaza profesorii la examene, pentru ca testele vor fi intocmite tocmai de profesorii tai. Daca raspunzi corect sigur vei primi premii surpriza fie ca esti printre primii fie ca esti printre ultimii!

Cultura ta generala? – site-ul http://www.iasi.studentiada.ro/ – Vrei sa pui mana pe ceva premii printr-un simplu click? Acceseaza site-ul http://www.iasi.studentiada.ro/, da click pe tab-ul “Concurs” raspunde la intrebari si vei deveni un student premiat!

Expo Foto: Amintiri din viata de student! – Caminele studentesti din campusul Tudor Vladimirescu – Hai sa vezi cum se traieste studenteste! Pe parcursul festivalului Studentiada vom afisa poze ce surprind momente unice din viata ta de student! Crezi ca ai o imagine ce merita sa fie pe panourile noastre? Nu ezita! Trimite-o la andrei.alboae@liga-etc.ro si noi o punem in expozitie!  Data limita de trimitere: miercuri, 28 octombrie 2009!

CONCERT Mihai MARGINEANU: Ma iubeste studentele… – Sala Gaudeamus, Casa de Cultura a Studentilor, ora 20.00 – Te invitam sa petreci alaturi de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania la concertul organizata in deschiderea festivalului national studentesc STUDENTIADA. Intrarea in sala se va face pe baza carnetului de student in limita locurilor disponibile.

Marti 27 octombrie 2009

Pocket Billiards II – Best biliard (Bila 8), ora 11.00 – Aflat la a doua editie, concursul de biliard se bucura de un real succes intrucat sunt implicate si premii! Organizeaza-ti gasca si vino la distractie! May the balls be with you!

Escalada. Cat de sus vrei sa ajungi? – in Bularga, in statia Frigorifer, sala de catarat BLOKER, 12.00-16.00 – Din echipa UNSR, pasionatii de alpinism au creat in interiorul salii de BLOKER atmosfera necesara pentru iubitorii de catarat. Un instructor va va asista la parcurgerea a diverse forme de cațarat. Sunt 2 posibilitati pe care le poti incerca: escalada (ascensiunea traseelor scurte) si bouldering (trasee scurte fara coarda). La final participantii vor primi premii surpriza!

Stand-up comedy: umorul studentesc in fapt – Sala Gaudeamus, Casa de Cultura a Studentilor, ora 19.00 – Americanii au stand up comedy dar noi avem “Stand-up comedy – umorul studentesc in fapt” ce tine 2 ore. Vino sa fii distrat de trupa “SHOWTIME” dupa care va urma un concurs interactiv de imitare a unor personaje mondene.

Vintage Party – Dublin PUB, ora 19.00 – Ti-ai dorit tot timpul sa stai de vorba deschis la o cafea cu profesorii de la tine din universitate? Te pasioneaza muzica anilor ‘80? Atunci Vintage Party este un eveniment pe care nu trebuie sa-l ratezi. Aceasta petrecere tematica se adreseaza tuturor persoanelor din mediul universitar, de la studenti la profesori, asistenti si așa mai departe. Te asteapta karaoke, concursuri de dans, concursuri de spus bancuri si bineinteles multe premii.

Studentiada Sportiva – campusul din Agronomie – Evenimentul umareste promovarea si afirmarea studentilor ieseni talentati in ale sportului. Proiectul se va desfasura in baza sportiva a Universitatii de Stiinte Agricole si de Medicina Veterinara Iasi, in Copou. Proiectul va cuprinde o competitie intre studenti bazata pe spirit de initiativa si fair-play si astfel vom avea campionate de: Volei mixt: 6 (3 fete plus 3 baieti) plus 2 rezerve; Streetball: 3 plus 1 rezerva; Tenis de picior: 2 plus 1 rezerva; Fotbal: 6 (5plus1) plus 4 rezerve. Pentru mai multe detalii si regulamentele de joc: http://lsusamv.forumers.ro/proiecte-in-desfasurare-f29/studeniada-sportiv-t17.htm sau: 0758 941 599 sau 0762 412 084, intre orele 16:00 si 22:00.

Sesiune in 30 de minute – Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” – “Sesiune in 30 de minute” este un proiect cu traditie cu care ne-am obisnuit! Studentii din anul II de studiu pot sustine o mica testare a cunostintelor din anul anterior. Fie ca esti integralist sau ai o ” sesiune” de restante te vei relaxa pentru 30 de minute, timp in care vei vedea principalele puncte pe care se axeaza profesorii la examene, pentru ca testele vor fi intocmite tocmai de profesorii tai. Daca raspunzi corect sigur vei primi premii surpriza fie ca esti printre primii fie ca esti printre ultimii!

Si tu esti diferit! – UAIC (12.0012.30), Iulius Mall (16.0016.30), Piata Uniri (14.0014.30) – “Si tu esti diferit” este un dialog intercultural in randul tinerilor din Iasi. O sa distribuim postituri cu mesaje antidiscriminare, o sa avem o piesa de teatru stradal, o sa dezbatem si astfel te asteptam la seara de film de antidiscriminare. Suntem studenti si trebuie sa fim informati pentru a imbunatati relatiile cu tinerii provenind din medii culturale diferite. Prin invitarea reprezentantilor ONG-urilor pentru tineret din Iasi dar si a unor reprezentanti ai institutiilor publice din domeniul combaterii antidiscriminarii se doreste intarirea dialogului dintre acestia. Promovam principiile tolerantei si interculturalitatii, precum si trezirea interesului tinerilor pentru alte culturi/etnii. Ceea ce cunoastem ne sperie mai putin si astfel dorim sa punem fata in fata tinerii pentru a se descoperi reciproc. Si tu esti diferit, implica-te!

City HUNT – in oras, 11.00-17.00 – Iti place neprevazutul? Spontaneitatea este o calitate de a ta? Acum ai ocazia sa participi la o vanatoare de indicii si sa descoperi numele celui mai mare festival studentesc. Premiile sunt pe masura!

Miercuri 28 octombrie 2009

Global Mindshift – Sala de conferinte a Casei de Cultura a Studentilor, ora 10.00 – Ai tot auzit de traininguri si nu ai timpul necesar! Ai ocazia sa participi! Proiectul “Global Mindshift” are drept scop orientarea atitudinii participantilor catre un impact pozitiv in societate. Este alcatuit dintr-o serie de trei training-uri: Soc intercultural, Proactivitate si Public Speaking. Primul training are rolul de a conecta participantii la contextul global, cel de-al doilea de a crea o atitudine orientata catre actiune iar cel de-al treilea de a dezvolta abilitatile de vorbire in public. Durata aproximativa a fiecarui training este de doua ore.

Studentiada Sportiva – campusul din Agronomie

Joi 29 octombrie 2009

Combate dezinformarea! – Aula “Gh. Asachi”, Copou Corp A, 14.00-16.00 – Dezbaterea isi propune sa promoveze egalitatea de sanse pentru accesul la informatie, prevenirea abuzului de putere si a combaterii oricarei forme de coruptie sau favoritism, inlaturarea discriminarilor de orice fel. Aceasta va fi moderata de un invitat din partea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Fii informat!

Primar pentru o ziPrimarie, camin T1 – Nu ai vrea sa vezi cum e sa fii primar pentru o zi?

Mini RACE – Parcarea Rectoratului Universitații Tehnice “Gh. Asachi”, 14.00-16.00 – Esti pasionat de automodelism sau esti curios de performantele acestor masinute? Vino la miniconcurs cu sau fara masinuta si sigur vei fi uimit!

Roma Party – PUB 25, ora 19.00 – Organizator: Grupul de Initiativa a Elevilor si Studentilor de Etnie roma loli coxa – Spectacolul va fi unul de divertisment cu specific rom, traditia si cultura va fi pusa in evidenta de catre trupa de dansuri traditionale rome “ilo romano”, o piesa de teatru si ansamblul de dansuri si muzica traditionala roma loli coxa. Vino la o petrecere cu specific rom, cu muzica autentica roma life. Invitatii speciali ai seri vor fi cei din taraful 10 Prajini.

Vineri 30 octombrie 2009

STUDENT!ARTA – Spatiul verde vis-a-vis de Clubul “The Stage”, 10.00-17.00 – Sub pretextul dezvoltarii mediului urban, vom realiza un workshop pentru a imbunatati imaginea orasului care ne acapareaza vietile tot mai mult. Obiectul workshopului va fi proiectarea si asamblarea unui mobilier urban cu un design atragator si tineresc. Orice student poate participa exprimandu-si imaginatia si creativitatea. Ziua se va incheia relaxant in compania acordurilor de chitara. Suna tentant asa ca nu ezita si vino alaturi de noi!

Expo & Burn – parcarea Iulius Mall din fata caminelor T10-T9, 12.00-16.00 – Stim ca esti pasionat de masini și de aceea te asteptam pregatiti cu premii. Tu trebuie sa ai doar aparatul foto pentru a surprinde imagini incendiare cu cauciucuri arse si masini tunate! Ai o masina beton? Vino si etaleaz-o!

Si tu esti diferit – Rectorat Universitatea Tehnica, Sala Senat, ora 18.00-22.00 – “Si tu esti diferit” este un dialog intercultural in randul tinerilor din Iasi. O sa distribuim postituri cu mesaje antidiscriminare, o sa avem o piesa de teatru stradal, o sa dezbatem si astfel te asteptam la seara de film de antidiscriminare. Suntem studenti si trebuie sa fim informati pentru a imbunatati relatiile cu tinerii provenind din medii culturale diferite. Prin invitarea reprezentantilor ONG-urilor pentru tineret din Iasi dar si a unor reprezentanti ai institutiilor publice din domeniul combaterii antidiscriminarii se doreste intarirea dialogului dintre acestia. Promovam principiile tolerantei si interculturalitatii, precum si trezirea interesului tinerilor pentru alte culturi/etnii. Ceea ce cunoastem ne sperie mai putin si astfel dorim sa punem fata in fata tinerii pentru a se descoperi reciproc. Si tu esti diferit, implica-te!

Seara de Teatru III – Casa de Cultura a Studentilor (Teatru Ludic), ora 19.30 – “Ca o piesa de teatru, asa este viata: nu conteaza de mult a tinut ci cat de frumos s-a desfasurat.” – Sceneta… Cultura… Imaginatie… Fantastic… Creatie… Dans… Muzica… Spectaculos… Original… Artificial… Scena… Dramatic… Comic… Tragic… doar cateva cuvinte caracteristice teatrului… o lume fascinanta in care iti facem invitatie.

Olimpiada Studentului Obisnuit – Sala de Sport a Universitatii Tehnice “Gh. Asachi” – Te provocam la Olimpiada Studentului Obisnuit! Proiectul va cuprinde o serie de competitii sportive. Tu la care te bagi? Handbal; Skandenberg; Wii; Fusbal; Tenis de masa; Basket; Rugby; Drift cu caruciorul in parcare; Concurs de alergat cu prietena in spate; Dartz; Concurs de barcute din hartie pe Bahlui; Cea mai ciudata constructie din scobitori si guma de mestecat; Bowlling (cu doze de cola si cartofi); Squash; Concurs de baut cola cu mentosane.

Proiectii Outdoor – parcarea Facultatii de Chimie, vis-a-vis de Iulius Mall, ora 21.30 – Un eveniment accesibil publicului larg ce atrage atentia asupra exprimarii prin elemente vizuale si acustice folosite ingenios impreuna si concretizate prin proiectii video de mari dimensiuni. Locul de desfașurare va fi in parcarea Facultatii de Chimie, oferind o perspectiva bogata unui numar cat mai mare de persoane si punand in evidenta atat un spatiu important cultural cat si o viziune noua, tridimensionala imbinand arhitectura si arta! Esti curios? VINO si tu!

Seara FOLK – PUB25, ora 23.00 – Un festival studentesc fara o Seara FOLK, e ca o sesiune fara bere! Studenti si noi, ca si voi, va asteptam la o serie de recitaluri sustinute de Mircea BANICIU si multe alte talente. Suntem siguri ca va vor incanta si de aceea nu trebuie sa pierdeti spectacolul!

Sambata 31 octombrie 2009

Un campus mai curat – Tudor Vladimirescu, 12.00-16.00 – Te crezi ecolog? Hai la curatenia de toamna din Tudor! Distractie cat incape!

FLEX CAMP – Dublin PUB, 9.00-16.30 – Esti pasionat de tehnologiile Adobe Flash? Doresti sa te implici activ in domeniu si sa fii la curent cu ultimele noutati tehnologice? Atunci inscrie-te la Flex Camp. Acest eveniment organizat in colaborare cu oficialii de la Adobe Romania se doreste a fi cel mai mare maraton de conferinte si prezentari din Romania pe domeniu, la care vor fi prezenti atat oficiali Adobe din tara cat si din afara si de profesori universitari de renume. Prezenta iti aduce automat sansa de a participa la diverse tombole la care poti castiga premii din partea Adobe cat si multe alte lucruri. Cu o mare traditie in spate, Flex Camp a ajuns in acest an si in Iasi din lunga suita de centre universitare in care s-a desfasurat de-a lungul anilor. Nu rata ocazia de a interactiona cu nume mari din domeniu.

PC Games – G1 Gaming One (salile de joc G1, G2, G3 in Podu Ros, in spate restaurant Barbarossa) – “PC GAMES” este un proiect dedicat tuturor studentilor din Iasi pasionati de lumea virtuala si nu numai. Anul acesta, jocul de competitie va fi DOTA, harta a jocului WarCraft III. Motto-ul proiectului este “Let’s Learn to Play Together” si de aceea competitia va fi pe echipe! Va asteptam sa ne distram studenteste in lumea virtualului!

Olimpiada Studentului Obisnuit – Sala de Sport a Universitatii Tehnice “Gh. Asachi” – Te provocam la Olimpiada Studentului Obisnuit! Proiectul va cuprinde o serie de competitii sportive. Tu la care te bagi?

STUDENT!ARTA – spatiul verde vis-a-vis de Clubul “The Stage”, 10.00-17.00 – Sub pretextul dezvoltarii mediului urban, vom realiza un workshop pentru a imbunatati imaginea orasului care ne acapareaza vietile tot mai mult. Obiectul workshopului va fi proiectarea si asamblarea unui mobilier urban cu un design atragator si tineresc. Orice student poate participa exprimandu-si imaginatia si creativitatea. Ziua se va incheia relaxant in compania acordurilor de chitara. Suna tentant asa ca nu ezita si vino alaturi de noi!

Duminica 1 noiembrie 2009

PC Games – G1 Gaming One (salile de joc G1, G2, G3 in Podu Ros, in spate restaurant Barbarossa) – “PC GAMES” este un proiect dedicat tuturor studentilor din Iasi pasionati de lumea virtuala si nu numai. Anul acesta, jocul de competitie va fi DOTA, harta a jocului WarCraft III. Motto-ul proiectului este “Let’s Learn to Play Together” si de aceea competitia va fi pe echipe! Va asteptam sa ne distram studenteste in lumea virtualului!

Campanie ANTIdrog – KUSH, ora 20.00 – Drogurile sunt o realitate dar si o problema in acelasi timp. Vino si ajuta-ne sa responsabilizam studentii, vrem sa le expunem adevaratele repercusiuni ce le pot avea drogurile asupra lor. Avem o alternativa: muzica!

Sursa: Ziarul de Iasi

Share.

1 Comment

  1. Pingback: 6 decembrie: concert folk | Ilar

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.