“SMURD”-ul, din nou activ în zona Husi!

0

Doar câteva zile mai dureazã pânã când “SMURD”-ul va fi din nou activ în zona Husi, dupã aproape trei luni în care echipajul local a rãmas fãrã o masinã de interventii. O veste bunã vine si de la SAJ Vaslui, care spune cã existã sanse ca, în curând, un al treilea medic sã vinã sã activeze pe masinile Ambulantei de la Husi.

Vehiculul special dotat pentru interventii complexe a fost adus de la Bihor si va ajunge, în scurt timp, la echipajul de la Husi, rãmas fãrã masinã, dupã ce Primãria Rãducãneni (cea care dãduse pe o perioadã limitatã o ambulantã pentru ISU Vaslui, n.r.) si-a cerut bunul înapoi. Înainte de începerea activitãtii, masina, care are la bord 40.000 km, are nevoie de o autorizare, în baza Ordinului 1519/2011. Despre mica întârziere a acestei proceduri, se spune cã ar fi pricinuitã de faptul cã unul din membrii comisiei care trebuie sã evalueze întregul echipament al masinii, este în concediu. “E doar o chestiune de zile, pânã când SMURD-ul va fi din nou activ la Husi. Masina este adusã de la Bihor, are toate dotãrile necesare, echipajul este acelasi ca pânã în luna aprilie si abia asteptã sã îsi înceapã activitatea”, a spus inspectorul Alina Poianã, purtãtor de cuvânt al ISU Vaslui pentru Vremea Noua.

Încã un medic pentru Ambulanta de la Husi!

O veste bunã vine si din partea SAJ Vaslui! Aurora Popa, directorul institutiei, sustine cã în curând, un al treilea medic ar putea completa echipa de ambulantieri de la Husi. “Este vorba despre un medic din Iasi, cãruia i-ar veni mai usor sã facã naveta la Husi, decât la noi, la Vaslui. Si întrucât, în curând, la punctul din Vaslui vin din concediu de maternitate, douã colege, cel mai probabil, alãturi de ceilalti doi medici care sunt acum la Husi, va veni si medicul de la Iasi”, a spus Aurora Popa. Trebuie spus cã la Husi actioneazã patru echipaje pe timp de zi si trei pe timp de noapte, iar solicitãrile sunt numeroase. “La Husi, dificultatea vine cel mai mult din faptul cã solicitãrile se fac din comune depãrtate de oras, precum Berezeni, Vetrisoaia, dar chiar si asa, în ciuda drumurilor rele, ne strãduim sã ajungem cât mai repede la pacienti”, a mai spus directorul SAJ Vaslui, Aurora Popa pentru Vremea Noua.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.