Asfaltarea Husului decurge foarte bine!

1

 Începe sã se strice vremea, însã, chiar si asa, drumarii care lucreazã la asfaltarea Husului nu se opresc din treabã! Aproape jumãtate din strãzile orasului, fie sunt în etapa lucrãrilor premergãtoare asfaltãrii, fie au deja primul strat de asfalt. Chiar si asa, mai este mult pânã când cei peste 37 km de strãzi vor fi modernizati, iar finalul anului… nu-i departe!

Husenii spun cã muncitorii care lucreazã pe strãzile orasului sunt de lãudat! Dacã astã-varã au dovedit cã nu se dau în lãturi sã lucreze si la peste 35 de grade Celsius, în aceste zile au fost vãzuti muncind si pe ploaie, la pus borduri sau pregãtit strãzile pentru turnat covorul asfaltic. Multe segmente din cartierele “Dric,”Rãiesti”, din proximitatea centrului urbei, ba chiar si din zona centralã, deja au fost asfaltate cu primul strat, spre bucuria oamenilor care vãd cã acest proiect dificil, dar si foarte dorit, se realizeazã. “Se face treabã, ar fi pãcat sã nu recunoastem. Pe acesti muncitori îi vedem tot timpul pe strãzi, cu tot felul de utilaje, punând borduri, sãpând, nivelând. Nu e deloc usor, pentru cã a fost nevoie de scos pietrele pe care le stie toatã lumea.. E greu! Noi credem cã dacã tine vremea cu noi si muncitorii îsi vãd de lucru înainte, vor termina curând.”, au spus husenii de pe strada “Anton Sârbu”, una dintre cele recent modernizate.

Primarul Ciupilan: “avem în acest moment un numãr foarte mare de strãzi pe care se lucreazã”!

Primarul Ioan Ciupilan sustine însã cã si-ar dori ca ritmul lucrãrilor sã fie unul mai alert decât este în prezent si de aceea nu-i scapã din ochi pe drumari! În plus, blocarea proiectului de apã-canal, desfãsurat prin intermediul CJ CVaslui, a însemnat o altã piedicã în avansarea lucrãrilor. “Proiectul de apã-canal, care ar fi trebuit sã se deruleze prin conventie guvernamentalã, împreunã cu cele trei orase si CJ Vaslui, a rãmas în stand-by, mai exact, suntem într-o fazã în care îl depunem la Bruxelles si nu se stie când vom primi finantare. Din cauza acestei întârzieri, nu putem sã demarãm lucrãrile de asfaltare în ritmul pe care ni l-am dori si pe care stiu cã l-am putea avea. Avem în acest moment un numãr foarte mare de strãzi pe care se lucreazã. Încercãm sã le finalizãm pe toate. Încercãm schimbãri de solutie la apã-canal, discutãm cu proiectantii încât sã creãm eventuale posibilitãti de racordare a strãzilor respective pe <<trotuare>>, în asa fel încât sã putem merge cu asfaltarea în ritmul dorit de noi.”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Sursa: Vremea Noua

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.