Basescu huiduit de Ziua Unirii la Iasi

1

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns luni dimineaţă în Piaţa Unirii din Iaşi, unde au loc manifestările de Ziua Unirii, în prezenţa a aproximativ o mie de persoane, şeful statului fiind puternic huiduit din mulţime. Preşedintele a primit onorul Gărzii Militare, în timp ce din mulţimea adunată în Piaţa Unirii se auzeau huiduieli şi fluierături. De asemenea, unii dintre participanţi au strigat “Hoţii”.

Primarul Iasului, Gheorghe Nichita s-a adresat multimii care il huiduia pe Basescu: Vă implor să respectăm această sărbătoare

Pentru scurt timp, preşedintele şi-a părăsit locul amenajat pentru oficialităţi şi a mers să discute cu un grup de militari în rezervă care îl huiduiau şi scandau “Demisia”, după ce s-a consultat cu şeful dispozitivului de securitate al SPP.

El a stat de vorbă cu aceştia câteva minute, după care s-a întors pe scările de lângă scena amenajată în piaţă.

În mulţime se află şi liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

La manifestările organizate la Iaşi la împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române participă şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udreaşi ministrul de Externe Teodor Baconschi.

În programul manifestărilor organizate la Iaşi figurează discursuri ale oficialităţilor, un ceremonial religios, depuneri de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea gărzii de onoare, precum şi hora Unirii.

După terminarea manifestărilor din Piaţa Unirii, oficialităţile se vor deplasa la Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Primăria şi Garnizoana Iaşi vor oferi aproximativ 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi participanţilor la manifestările din oraş, acţiunea urmând să aibă loc în centrul municipiului. În oraş vor fi împărţite 5.000 de steguleţe tricolore şi 2.500 de cocarde.

Primăria Iaşi a alocat aproximativ 500.000 lei pentru organizarea manifestărilor dedicate Unirii Principatelor.

Liderii locali ai PSD şi PDL Gheorghe Nichita şi Mihaela Popa au făcut apel atât la politicieni, cât şi la simpatizanţii partidelor să nu politizeze festivităţile de la Iaşi organizate de Ziua Unirii.

Sursa: Mediafax

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.