Se asfalteazã centrul Husului!

1

 Asfaltarea a ajuns si pe strãzile din centrul Husului! Muncitorii dau zor, spre bucuria localnicilor, care se uitã la ei ca la… mare minune! Uneia dintre cele mai importante strãzi ale orasului, Stefan cel Mare, i-a venit rândul sã fie modenizatã dupã ce, ani în sir, rar i-au fost peticite gropile din asfalt.

Pe mai multe segmente centrale, între care strada 1 Mai, deja s-a pus stratul de asfalt, iar ieri muncitorii lucrau pe strada Eroilor, în zona pietei agroalimentare, precum si pe strada Stefan cel Mare, unde utilajele efectueazã lucrãrile premergãtoare turnãrii covorului asfaltic. Cum vremea pare sã tinã cu husenii, iar ritmul lucrãrilor este unul sustinut, existã toate sansele ca cea mai mare parte a asfaltãrii sã fie realizatã pânã la venirea zãpezii. “Vã dati seama cã toate fortele sunt concentrate pe asfaltarea orasului. Indiferent ce probleme sunt sau cât de greu este, noi avem de realizat acest obiectiv. S-a început foarte bine si tragem tare sã facem exact ceea ce am promis! Ne-am sãturat cu totii de gropi, de masini nenorocite din cauza drumurilor, de aspectul urât al orasului. Vrem sã schimbãm ceva, iar acum totul depinde de ritmul nostru de muncã. Eu îmi pun toate sperantele cã vom reusi sã facem totul, conform planului de lucrãri”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Nu prea vor sã se “retragã” de pe domeniul public!

Muncitorii însã, mai cu seamã pe strãzile din cartiere, se confruntã cu o situatie care îi încurcã de multe ori. Multi locuitori au ocupat fãrã drept portiuni importante din spatiul public pe care si-au construit garduri sau garaje, ba chiar si fântâni. Li s-a pus în vedere demolarea acestora în cel mai scurt timp, însã unii… nu prea vor. “Pãrintii mei ar fi iesit în stradã cam cu 2 metri, spun cei de la primãrie. Dar asa a fost fãcut gardul acum 30, 40 de ani. Ce vinã avem noi, care trãim acum în aceastã casã? Da, într-adevãr, avem si o fântânã. Gardul sã spunem cã îl vom demola, dar fântâna?!”, s-a supãrat Valentin, 52 de ani, locuitor al strãzii Ana Ipãtescu, unul din cei avertizati de primãrie. “Noi avem un plan, un proiect, care trebuie sã iasã “la milimetru”. Gardul va trebui demolat. Fântâna, pentru cã este mai în spate putin, o vom ocoli, dar gardul trebuie urgent sã si-l demoleze”, au spus muncitorii.

Sursa: Vremea Noua

Share.

1 Comment

  1. Eu am ramas placut impresionant cand vazut o mine astfel de masinarie ce practic era telechidata, insa ma bucur ca se asfalteaza la tine, la mine practic in orasul meu scump si drag nici acum nu s-a asfaltat si imi pare foarte rau datorita faptului ca am ceva neplaceri datorita strazilor ce sunt lipsite de modernitate.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.